Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος Τρομπούκης και τέσσερις ακόμη Ηπειρώτες στο κύκλωμα των εκβιαστών

Τέσσερις Ηπειρώτες, ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης που οδηγήθηκε στις φυλακές πριν δύο χρόνια περίπου για συμμετοχή σε άλλη εγκληματική οργάνωση και πιθανόν ένας ακόμη Γιαννιώτης, γνωστός για την δράση του στις διωκτικές αρχές, που διαμένει σε άλλη περιοχή της χώρας, περιλαμβάνονται στο κύκλωμα προστασίας που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ένα κύκλωμα που όπως αποδεικνύεται είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε ολόκληρη την χώρα, έχοντας πολλές φορές την κάλυψη ανώτερων αξιωματικών και αστυνομικών αλλά και συμμετοχή υπαλλήλων τραπεζών για το ξέπλυμα του χρήματος.

Από τα συνολικά 217 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, τα 70 περίπου, αποτελούσαν βασικά μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που προέβαιναν σε εκρήξεις και εμπρησμούς καταστημάτων, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, προμήθεια, κατοχή και διάθεση εκρηκτικών υλών, ληστείες, απάτες κατ' εξακολούθηση, εκβιαστικές εισπράξεις από οφειλέτες, παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογραφίες και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην μία ομάδα, φέρεται να εμπλέκονται τέσσερις Ηπειρώτες. Πρόκειται για τους παρακάτω:

- Χρηστάκης Γρηγόρης-Χαράλαμπος του Στυλιανού 1984 στα Γιάννινα

- Καγκελάρη Ιωάννα του Σπυρίδωνα 1983 στην Πρέβεζα

- Χατζησταύρου Αφροδίτη του Παναγιώτη 1956 στην Αρτα

- Παπάς Δονάτος του Ηλία, 1976 Φιλιάτες

Η ίδια ομάδα φέρεται να κινείται από έγκλειστους στις φυλακές, κατηγορούμενους για συμμετοχή σε άλλη εγκληματική οργάνωση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται ο Γιώργος Τρομπούκης.

Ο Γιώργος Τρομπούκης είχε κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που οδηγήθηκε στις φυλακές κατηγορούμενη για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Κατάγεται από τους Μελισσουργούς και στην Άρτα, είχε αναπτύξει επί σειρά ετών, έντονη δραστηριότητα, επαγγελματική και κοινωνική και φαίνεται ότι ως ένα βαθμό, επηρέαζε και τα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Με σχέσεις στο γαλάζιο αλλά και το πράσινο στρατόπεδο, φρόντιζε από το παρασκήνιο να κινεί τα νήματα σε πολλές υποθέσεις.

Το ξέπλυμα χρήματος και η τοκογλυφία φαίνεται ότι αποτελούσαν ένα μέρος από την συνολική δραστηριότητά του και στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, μεταξύ κυκλωμάτων τοκογλυφίας, εντάσσονταν και το συμβόλαιο θανάτου, για άλλον επιχειρηματία της περιοχής, στον οποίο θα τοποθετούνταν τα εκρηκτικά, το 2009, όταν συνελήφθησαν δύο άτομα.

Ως εργολήπτης έργων συμμετείχε στην κατασκευή της Ιόνιας Οδού.

Το 2000 ίδρυσε την εταιρεία «Τρομπούκης χωματουργικές και οικοδομικές εργασίες ΕΠΕ», με αντικείμενο και τη συμμετοχή σε δημόσια έργα.

Η «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία» συνεστήθη το 2001 και έχει αντικείμενο δημόσια και ιδιωτικά έργα, κατεδαφίσεις και εμπορία υδραυλικών και οικοδομικών υλικών. Εταιρεία που, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς της, είναι κερδοφόρα τις τρεις τελευταίες χρονιές. Το 2007 εμφάνισε έκτακτα κέρδη ύψους 1,4 εκατ. ευρώ ενώ διένειμε μερίσματα την τελευταία τριετία, ύψους 659 χιλ. ευρώ.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας για τους 217 προκύπτει ότι μέλη του κυκλώματος ξέπλεναν τα χρήματά τους και σε κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει τμήμα του μεγάλου οδικού άξονα της Δυτικής Ελλάδας।

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου