Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μαφία Θεσσαλονίκης: Προσωρινά κρατούμενοι 7 κατηγορούμενοι - 6 αφέθηκαν ελεύθεροι

Απολογήθηκαν ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης οι πρώτοι 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας, εκβίασης, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που εξαρθρώθηκαν τα τελευταία 24ώρα .
Επτά από τους κατηγοτούμενους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μετά τις απολογίες τους επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι...
έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας από 10 έως 300.000 ευρώ.

Οι επτά προφυλακισθέντες φέρονται να ασχολούνταν -κατά περίπτωση- είτε με την «είσπραξη» χρημάτων από τα εκβιαζόμενα θύματα είτε λειτουργούσαν ως «μπράβοι».

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας διαδικασίας, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες που τους προσάπτονται, τονίζοντας ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τη δράση των κυκλωμάτων.

Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, καθώς οι υπόλοιποι 40 συλληφθέντες -από το σύνολο των 53- ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή νέες προθεσμίες.

Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερις φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» των αντίστοιχων εγκληματικών οργανώσεων.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου