Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μέτσοβο: 80 χλμ για μια εξέταση στο ΙΚΑ

Στην κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Μέτσοβο στο τέλος του Ιανουαρίου αντιδρούν φορείς και κάτοικοι του Δήμου Μετσόβου, όπου ήδη έχει κλείσει και η Εφορία και έχει μεταφερθεί στα Γιάννινα.
Οι καταργήσεις υπηρεσιών στους Καλλικρατικούς δήμους της περιφέρειας του Νομού είναι συνεχείς και όπως είναι φυσικό δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή τους στο κλείσιμο της Υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας...
την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι κάτοικοι, ενώ ο Δήμαρχος, Νίκος Τσομπίκος, έχει στείλει σχετική διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας και την Διοίκηση του Ιδρύματος.
Ο κ. Τσομπίκος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι η απόφαση αυτή θα αλλάξει, τόνισε όμως πως για την περιοχή η ύπαρξη του υποκαταστήματος του ΙΚΑ είναι αδιαπραγμάτευτη.
«Είναι κοινή πεποίθηση του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όλων των πολιτών του Δήμου μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικής ένταξης ότι η απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στο Μέτσοβο είναι μια απόφαση ιδιαίτερα άδικη, άστοχη και ακατανόητη.
Δεν είναι δυνατόν να έχει μείνει μία μόνο διοικητική υπηρεσία στην έδρα του δήμου μας και να προωθείται η κατάργηση αυτής. Η κατάργηση του υποκαταστήματος ΙΚΑ Μετσόβου θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα εξυπηρέτησης των πολιτών σε ένα Δήμο με έντονο ανάγλυφο, μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των κοινοτήτων και ανάμεσα στην έδρα του νομού και ανεπαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση.
Ο δήμος Μετσόβου είναι μια περιοχή, με απομακρυσμένους οικισμούς και είναι αδύνατον να χρειάζεται να πηγαίνουν οι κάτοικοι στα Ιωάννινα για να εξυπηρετηθούν, καθώς θα πρέπει να διανύσουν τουλάχιστον 50 με 80 χιλιόμετρα. Τα σημερινά δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, και τα εμπόδια της καθημερινότητας που προστίθενται συνεχώς, καθιστούν ιδιαίτερα δυσλειτουργική την εμπορική και κοινωνική ζωή του Δήμου μας, όσο και την αγροτική-κτηνοτροφική.
Με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία αγνοεί προκλητικά την ουσιαστική εξυπηρέτηση των δημοτών και απαξιώνει τελείως το Δήμο μας, όταν μάλιστα, η κεντρική εξουσία με περισσό θράσος κάνει λόγο για ανάπτυξη της υπαίθρου και του πρωτογενή τομέα.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι είναι αδιαπραγμάτευτο να μην κλείσει το υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Μέτσοβο και είναι απαίτησή μας να δοθεί άμεσα λύση, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε. Καλούμε τους ιθύνοντες την ύστατη στιγμή να επικρατήσει η λογική και το συμφέρον των πολιτών, όπως άλλωστε είναι χρέος τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου