Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η Τρόϊκα διαψεύδει την κυβέρνηση της εργοδοσίας

«H Τρόικα παροτρύνει το διάλογο που γίνεται για τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά αυτό είναι μια απόφαση που θα λάβει αποκλειστικά και μόνο η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει τεθεί από την Κομισιόν κανένα τέτοιο θέμα και δεν επιβάλλει κανένα τέτοιο μέτρο». Αυτά είπε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, ξεγυμνώνοντας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τον κ. Παπαδήμο, τα αφεντικά του (δηλαδή τους Ελληνες εργοδότες) και τα πρόθυμα παπαγαλάκια...
των μέσων ενημέρωσης που τόσο καιρό είχαν φαγωθεί για τα δώρα και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα.
Στο antinews είμασταν από τους πρώτους που έγραψαν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι εντολοδόχος όχι από τον ελληνικό λαό αλλά από τους εργοδότες που βρήκαν την ευκαιρία να διαλύσουν κάθε έννοια εργασιακής και μισθολογικής δικαιοσύνης.
Ντροπή τους. Είναι το ελάχιστον που θα μπορούσε να πει κανείς για τον πρωθυπουργό και τους σωματοφύλακές του όπως ο κ. Κουτρουμάνης που μιλούν με τόση ευκολία για δήθεν αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αν μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.
Αποτελεί και δικαίωση για τον Α. Σαμαρά που αντιτίθεται στο σενάριο μείωσης των μισθών και ζητά μείωση του μη μισθολογικού κόστους καθώς και κίνητρα στις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αλλιώς τα προβλήματά τους κι όχι εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και διαλύοντας την οικονομία.
Μόλις το Σάββατο ο κ. Παπαδήμος στην ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, με πάσα ευκολία μας προανήγγειλε την κατάργηση ή μείωση του 13ου και 14ου μισθού. Είπε μάλιστα ότι καλύτερα να έχουν δουλειά με λιγότερο μισθό οι εργαζόμενοι παρά να είναι άνεργοι.
Τώρα τι έχει να απαντήσει ο κ. Παπαδήμος που τόσες ημέρες λέει ότι είναι εντολή της τρόικας; Την Τρίτη ξεκινά ο διάλογος για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ίσως κάποιοι έχουν την ευκαιρία για να επανορθώσουν. Εκτός αν θέλουν να πάρουν πάνω τους το βάρος μιας τέτοιας απόφασης.
Η συμμορία των προθύμων προσπαθεί να κάνει και πάλι το θαύμα της. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε με κανένα τρόπο. Και όσο πιο γρήγορα σηκωθούν και φύγουν τόσο καλύτερα για την πατρίδα και για όλους μας.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου