Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΧΑΛΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή το νέο κείμενο με τις απαιτήσεις της τρόικας, που είδε το φως της δημοσιότητας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για μία ακόμη φορά η τρόικα αποδεικνύει ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, απαιτώντας τη λήψη νέων...

σκληρών, αλλά κυρίως, αναποτελεσματικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων, που θα βουλιάξουν ακόμη περισσότερο στην ύφεσητην ελληνική οικονομία και θα δώσουν τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, τα μέτρα που προτείνει, δήθεν για την περαιτέρω βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, είναι ένας αναποτελεσματικός αχταρμάς, χωρίς αρχή και τέλος, με διάσπαρτες προτάσεις, που προφανώς αποτελούν εισηγήσεις κάποιων συμφερόντων, τα οποία αποζητούν τη διάλυση της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Δεν υπάρχει καμία λογική για την επί της ουσίας διάλυση του 100χρονου επιμελητηριακού θεσμού, του μοναδικού θεσμικού οργάνου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που επιχειρείται με τις νέες προτάσεις της τρόικας και των... συμβουλατόρων της.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί μέτρο προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος η αρπαγή αρμοδιοτήτων από τα επιμελητήρια, που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με εκλεγμένες διοικήσεις επιχειρηματιών, και η μεταφορά τους στον γραφειοκρατικό δημόσιο τομέα με τα χίλια μύρια προβλήματα.

fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου