Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων για την περίθαλψη των αστέγων ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την Αθήνα από τη Δευτέρα.Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου, Γιώργος Αποστολόπουλος, υπενθύμισε ότι έχει ανοίξει το γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ, ενώ διαθέσιμο είναι και το...

Κέντρο Υποδοχής αστέγων στη Σοφοκλέους. Ταυτόχρονα ο κ. Αποστολόπουλος ζήτησε από τους πολίτες που εντοπίζουν άστεγους στο δρόμο, να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 52.46.515-6, ώστε να τους παραλαμβάνουν υπάλληλοι του δήμου και να τους μεταφέρουν σε ζεστό μέρος.

Θερμαινόμενους στεγασμένους χώρους έχουν εξασφαλίσει και πολλοί άλλοι δήμοι στην Περιφέρεια. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης, σχολίασε ότι όπως προκύπτει από έρευνα που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, η κρίση έχει οδηγήσει σε αύξηση των αστέγων, ενώ αγγίζει πλέον και τα παιδιά, που σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες «έχουν φτάσει λίγο πριν τον υποσιτισμό».

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα Κυριακή αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, ενώ το επόμενο διήμερο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου