Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Γέμισε η αγορά «ψεύτικα» ευρώ….

Μοιάζει εκπληκτικά με το κέρμα των δύο ευρώ. Όμως η αξία είναι πολύ μικρή. Πρόκειται για τη νέα τουρκική λίρα και πιο συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να πέσει στα χέρια σας, με τη διαφορά ότι η αξία της περιορίζεται στα 40 λεπτά.
Πέραν αυτού όμως το πρόβλημα διακίνησης ξένων νομισμάτων που μοιάζουν με το ευρώ, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και συχνά...
πολύ πέφτουν θύματα στις συναλλαγές τους, αφού δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή όταν πρόκειται για κέρματα που παίρνουν στα χέρια τους.
Κέρματα από την γειτονική Αλβανία, την Τουρκία, Βουλγαρία, από την Βραζιλία, το Μπαχρέιν, την Γιουγκοσλαβία ακόμη και παλαιά εικοσάδραχμα εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με πραγματικής αξίας νομίσματα του ευρώ καθώς έχουν περίπου το ίδιο καλούπι, το ίδιο χρώμα, τα ίδια μέταλλα κατασκευής και την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού). Μία δεύτερη και πιο προσεχτική ματιά όμως αποδεικνύει το αντίθετο: ότι πρόκειται για νομίσματα χαμηλότερης ή ακόμα και μηδαμινής αξίας
Επίσης, από τη μια πλευρά όλα έχουν το κεφάλι σημαίνοντος προσώπου της εκάστοτε χώρας όπως και πολλά νομίσματα των 2 ευρώ (Ισπανίας, Βελγίου, Ιταλίας).
Με τη διαφορά ότι η αξία τους είναι πολύ μικρή....
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου