Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πέφτει σύντομα η κυβέρνηση και πάμε για εκλογές;

Όσες ενέσεις και εάν γίνονται για την επιβίωση ή μακροημέρευση της Κυβέρνησης Παπαδήμου,φαίνεται πως αυτή σιγά-σιγά καταρρέει.
Το βάρος που έχει κληθεί να σηκώσει με τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει δυσβάσταχτο, κυρίως για τις απώλειες που προκαλεί στις δυνάμεις των κομμάτων, ειδικά στη Ν.Δ. και στο ΛΑ.Ο.Σ.

Και μόνον η στήριξη που παρήχαν οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης στον Λουκά Παπαδήμο, δημιούργησε μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων, οι οποίοι όπου φύγει-φύγει, αναζητούν στέγη σε αντιμνημονιακά κόμματα.

Η οργή και οι αντιδράσεις του κόσμου, στρέφονται πλέον και κατά βουλευτών της Ν.Δ. και του Λ.Α.Ο.Σ. επειδή θεωρούνται συνυπεύθυνοι της πολιτικής που θανατώνει του εργαζόμενους και βυθίζει την Ελλάδα στο χάος, παραδίδοντας τα κομμάτια της στους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και του Λ.ΑΟ.Σ. που είχαν επενδύσει σε μια αντιμνημονιακή πολιτική και θεωρούσαν σίγουρη την επανεκλογή τους, έχοντας εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση στις εκλογικές τους περιφέρειες, σήμερα βλέπουν να έχει υπονομευτεί ο πολιτικός τους λόγος, από τους επικεφαλής των κομμάτων τους.

Έτσι, οι βουλευτές αυτοί, με την δημοσκοπική πτώση που καταγράφει το κόμμα τους, διαπιστώνουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν τα βουλευτικά έδρανα και θα περάσουν στην...ανεργία!

Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, καθημερινά γίνονται δέκτες της δυσφορίας των βουλευτών τους, απότοκη της αγανάκτησης και οργής που εισπράττουν οι ίδιοι από τις περιφέρειές τους, για την συμμετοχή τους στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

"Όσο παραμένουμε και στηρίζουμε την Κυβέρνηση Παπαδήμου, τόσο περισσότερο ζημιωνόμαστε" φέρεται να είπε σημαίνον στέλεχος του Λ.Α.Ο.Σ. στον Πρόεδρο του κόμματος Γ. Καρατζαφέρη, για να προσθέσει: "Εάν μάλιστα υπογράψουμε την νέα δανειακή σύμβαση, τότε το κόμμα μας θα βυθιστεί".

Ο Γ. Καρατζαφέρης που επένδυσε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, βλέπει ότι η κίνησή του όχι μόνο πήγε στράφι αλλά ζημιώνει το κόμμα του. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μείωση στη δύναμή του, την ίδια ώρα που τα κόμματα που στέκονται απέναντι από την Κυβέρνηση, αποτελούν ασφαλές καταφύγιο των ψηφοφόρων.

Ο Γ. Καρατζαφέρης γνωρίζοντας πλέον ότι η περαιτέρω παραμονή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου κινδυνεύει να διαλύσει το κόμμα του, έχει έτοιμο σχέδιο για την μεγάλη...έξοδο. Φρόντισε άλλωστε να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και γι' αυτό το ενδεχόμενο. Επαναλαβάνοντας, ότι θα φύγει από την Κυβέρνηση, είτε εάν αυτή συναινέσει σε συνθετικό όνομα "Μακεδονία" για τα Σκόπια, είτε εάν το ΠΑΣΟΚ δεν αποκτήσει άμεσα αξιόπιστο ηγέτη! Ο Γ. Καρατζαφέρης αυτό το διάστημα, επεξεργάζεται με τους συνεργάτες του την κατάλληλη φόρμουλα για να δικαιολογήσει την αποχώρησή του από την μνημονιακή Κυβέρνηση.

Ο εορτάζων σήμερα Αντώνης Σαμαράς από την άλλη, γίνεται δέκτης της έντονης δυσφορίας βουλευτών του, οι οποίοι βλέπουν ως άπιαστο όνειρο την επανεκλογή τους! Παρά την τελευταία δημοσκόπηση που έδινε στη Ν.Δ.ποσοστό 30,5 % και γύρω στους 125 βουλευτές, ο Α. Σαμαράς γνωρίζει ότι πάρα πολλοί βουλευτές του στις επόμενες εκλογές , θα πάνε...σπίτι τους! Η Ν.Δ. όχι μόνον δεν βγάζει αυτοδύναμη Κυβέρνηση, αλλά η συνεργασία της με το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, ουσιαστικά ρίχνει τα ποσοστά της! Η λαϊκή οργή, όσο περνούν οι μέρες και η Κυβέρνηση Παπαδήμου αντιγράφει την πολιτική Παπανδρέου, τηρώντας κατά γράμμα τις εντολές Μέρκελ-τρόϊκας, στρέφεται ευθέως ανάλογα προς την Ν.Δ.

Ο Α. Σαμαράς, αντιλαμβανόμενος τον κυκεώνα στον οποίο έχει μπλέξει, πέραν από τις ευχές που κάνει να μην ευοδωθούν οι συνομιλίες για το PSI , ετοιμάζει σχέδιο εκλογών.

Λέγεται ότι ακόμη και στην ονομαστική γιορτή του, δέχεται πολλές συστάσεις μέσα από το κόμμα του, ώστε να βρει την κατάλληλη αφορμή και να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση Παπαδήμου σύντομα. Γνωρίζει μάλιστα ότι εάν κληθεί να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο, με όσες τραγικές συνέπειες για την χώρα κουβαλάει αυτό, θα καταδικαστεί στην συνείδηση του λαού. Και επειδή ο Σαμαράς δεν θέλει να έχει την τραγική τύχη που επιφυλάσσει η Ιστορία για τον Γ. Παπανδρέου, προβλέπεται οσονούπω να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου