Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ειδική Σύνοδος για την Ελλάδα αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο οι ηγέτες των χωρών της ζώνης του ευρώ ενδέχεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Πρόκειται για μια πιθανότητα που εξετάζεται, δήλωσε αξωματούχος της ΕΕ στο γαλλικό πρακτορείο, διευκρινίζοντας ότι οι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προειδοποιηθεί εγγράφως για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, προικειμένου να προετοιμαστούν.

Ενδεχόμενη χωριστή σύνοδος των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 17 χωρών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί, εφόσον ληφθεί σχετική απόφαση, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα από 16:00 έως 20:00 ώρα Ελλάδας.

Προπαρασκευαστική συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί-Μόντι


Στο μεταξύ, από γερμανική κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο, έγινε σήμερα γνωστό πως οι ηγέτες της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της Ιταλίας Μάριο Μόντι, θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις ηγέτες θα συναντηθούν «για μισή ώρα» για να συντονίσουν τις θέσεις τους στη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά. «Δεν θα συζητήσουμε παρά μόνον ό,τι είναι στην ημερήσια διάταξη» της Συνόδου Κορυφής, πρόσθεσε η πηγή, δηλαδή κυρίως τα μέσα για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ΕΕ.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου