Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Αθήνας την Τρίτη

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο το επιβατικό κοινό, καθώς στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τα Εργατικά Κέντρα Αττικής, έχουν προκηρύξει για αύριο Τρίτη εικοσιτετράωρη παναττική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης με αιχμή τα εργασιακά. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος...
Την ίδια ώρα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση έχει απευθύνει η ΓΣΕΕ.   Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας τα σωματεία - μέλη της με αποφάσεις τους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο στην απεργία όσο και στη συγκέντρωση.

Στην απεργία συμμετέχουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί, η ΟΜΕ - ΟΤΕ, και οι δικηγόροι.

Αναλυτικά:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 05:00 το πρωί  έως τις 07:30 και από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας.

Από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 θα κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ.

Ο ΗΣΑΠ θα κινηθεί μόνο από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00. Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση το Μετρο θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.

Προβλήματα αναμένονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω συμμετοχής στην απεργία, πέντε ναυτεργατικών σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Καλό θα είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Απεργούν δημοσιογράφοι & δικηγόροι

Σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη στις 06.00 μέχρι και την Πέμπτη στις 06.00 έχουν κηρύξει οι ομοσπονδίες των ΜΜΕ (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).

Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι την Τρίτη η αποχή των δικηγόρων.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου