Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Στην αναθέρμανση των σχέσεων με την Μόσχα αποσκοπεί η επίσκεψη Σαμαρά

Με στόχο την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων, οι οποίες βρίσκονται στον “πάγο” λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου, θα πραγματοποιηθεί  η επίσκεψη Σαμαρά στην Μόσχα την ερχόμενη εβδομάδα. Στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις  που θα έχει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Πούτιν θα συζητηθεί επίσης το θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα, για το οποίο η ρωσική πλευρά έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον. Οι δύο άντρες...
θα ανταλλάξουν εξάλλου απόψεις  για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενώ θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά όσον αφορά την ΑΟΖ, την ενέργεια και τους αγωγούς.
« Με την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς προτάσσει πάνω απ’ όλα   το εθνικό συμφέρον, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες», είπε στο Αntinews, ο τομεάρχης  ΜΜΕ της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα μετέχει στην αποστολή.
“Ωστόσο, η επίσκεψη Σαμαρά αποτελεί και το επιστέγασμα της συνεργασίας των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και της Ενωμένης Ρωσίας. Γεγονός που αποτελεί προάγγελο για την εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών μόλις αναλάβει η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας”, πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.
Υπενθυμίζουμε, ότι η συμφωνία συνεργασίας των δύο κομμάτων υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο από τον κ. Αβραμόπουλο,  ύστερα από πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά.
Έκτος από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με την πρόεδρο της ρωσικής Γερουσίας Βαλεντίνα Ματβιγιένκο και τον επικεφαλής του γραφείου της ρωσικής προεδρίας και στενό συνεργάτη του Πούτιν, Σεργκέι Ιβανόφ. Σημειώνεται, ότι ο κ. Ιβανόφ, αποτελεί την επιτομή της εκτελεστικής εξουσίας στη Ρωσία.
Πάνος Ζ.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου