Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου - Ο Λ. Παπαδήμος ζητά συμφωνία των πολιτικών αρχηγών

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται πλέον οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί για τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με αφορμή την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.
O κ. Παπαδήμος ζητά συμφωνία των αρχηγών και δεσμεύσεις ίσως και εγγράφως από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για...
τις επόμενες κινήσεις που θα κληθεί να κάνει η κυβέρνηση, τόσο για το PSI όσο και για τα μέτρα που θα ζητήσει η τρόικα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να κάνει και δήλωση διάγγελμα στον ελληνικό λαό, αφού βέβαια προηγηθεί και η συνάντηση και με τον επικεφαλής του IFF Τσάρλς Νταλάρα.

O Γιώργος Παπανδρέου ήδη πριν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, έδωσε το στίγμα τω προθέσεών του λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του ότι "Η κυβέρνηση πρεπει να κυβερνήσει πλήρως για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να λύσει τα δύσκολα προβλήματα που έχει μπροστά της". (διαβάστε την είδηση)

Νωρίτερα, χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων που αφορούν τις συζητήσεις για το PSI.

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές, εμείς πηγαίνουμε στη συνάντηση για να ακούσουμε τι έχει να μας πει και να μας προτείνει ο Πρωθυπουργός», έλεγε νωρίτερα στέλεχος του ηγετικού επιτελείου του κόμματος. Η ΝΔ θεωρεί αποφασιστικής σημασίας την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων, προκειμένου να μειωθεί το δανειακό βάρος της χώρας και να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.




Θεωρεί όμως ότι γύρω από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, γίνεται τεράστιο παιχνίδι. Ο κ. Σαμαράς έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές.

Παράλληλα, η ΝΔ παραμένει στις θέσεις της για τα επιμέρους ζητήματα, όπως οι επικουρικές συντάξεις και οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου