Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ηχογραφημένη συνομιλία επιβαρύνει τον καπετάνιο του Concordia - Στους 29 οι αγνοούμενοι

 Συνολικά "29 άνθρωποι, 4 μέλη του πληρώματος και 25 επιβάτες" εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το ναυάγιο του Costa Concordia, ανακοίνωσε ο διοικητής της ιταλικής ακτοφυλακής...

    "Εδώ και μία ώρα έλαβα μία αναφορά από το Γκροσέτο που δείχνει ότι αγνοούνται 29 άτομα" δήλωσε ο Μάρκο Μπρούσκο, ενώ προηγούμενη έκθεση έκανε λόγο για περίπου 15 αγνοούμενους.

    Σύμφωνα με τον κ. Μπρούσκο, ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται 10 Γερμανοί και 6 Ιταλοί.

    Ο διοικητής που έκανε δηλώσεις στο δημόσιο δίκτυο Rai Uno υπογράμμισε ότι "υπάρχουν ακόμη τμήματα για να ελεγχθούν" στο πλοίο, προσθέτοντας ότι "παραμένει μία αχτίδα ελπίδας".

    Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί έξι πτώματα, δύο γάλλων τουριστών, ενός ιταλού υπηκόου, ενός ισπανού υπηκόου, ενός περουβιανού ναυτικού καθώς και ενός ανθρώπου που δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί.


 Εν τω μεταξύ, μία ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στο λιμεναρχείο και στον καπετάνιο του Costa Concordia δείχνει ότι ο τελευταίος αρνήθηκε να πάει στο κατάστρωμα για την εκκένωση των επιβατών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Στις 00H46 GMT, την ώρα που εκατοντάδες άτομα έπρεπε να εγκαταλείψουν το πλοίο, ένας αξιωματικός του λιμεναρχείου είπε στον καπετάνιο Φραντσέσκο Σκετίνο να επιστρέψει στο κρουαζιερόπλοιο.

 "Τώρα θα πάτε στην πλώρη και θα συντονίσετε την εκκένωση. Πρέπει να μάς πείτε πόσα ακόμη άτομα υπάρχουν, πόσα παιδιά, γυναίκες, επιβάτες, τον ακριβή αριθμό σε κάθε κατηγορία" ανέφερε ο αξιωματικός του λιμεναρχείου στη συνομιλία που υπήρχε σε ένα από τα μαύρα κουτιά.

 "Καπετάνιε, είναι διαταγή, εγώ διατάζω τώρα, κηρύξατε την εκκένωση του πλοίου, θα επιστρέψετε στην πλώρη και θα συντονίσετε την εκκένωση" ανέφερε ο αξιωματικός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ήδη νεκροί.

"Πόσοι" ρώτησε ο Σκετίνο και ο αξιωματικός απάντησε ότι εκείνος πρέπει να του πει πόσοι είναι.

e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου