Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συγγνώμη και δάκρυα από το διευθύνοντα σύμβουλο της Costa Crociere

«Απομακρύναμε περίπου τέσσερις χιλιάδες άτομα μέσα σε δυο ώρες, υπό ακραίες συνθήκες», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Costa Crociere Λουίτζι Φόσκι, σε συνέντευξη τύπου για το τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Concordia... το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής.
«Ένα μικρό μέρος των επιβατών, που είχε ανέβει στο πλοίο στην Τσιβιταβέκια, κοντά στην Ρώμη, δεν είχε ακόμη λάβει όλες τις οδηγίες σχετικές με την αντιμετώπιση των καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Το περιθώριο που παρέχει ο νόμος είναι είκοσι τέσσερις ώρες», τόνισε εμφανώς συγκινημένος ο Φόσκι.
«Ζητώ συγγνώμη που μιλώ με τα δάκρυα στα μάτια αλλά μπορώ να πω ότι υπήρξαν μέλη του πληρώματος που φέρθηκαν πραγματικά ηρωικά», πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Costa Crociere.
Παράλληλα, τόνισε ότι το πλοίο θα αντικατασταθεί και μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό πότε ακριβώς θα μπορέσει να απομακρυνθεί από το σημείο του ναυαγίου.
Ο υπεύθυνος της ιταλικής πλοιοκτήτριας εταιρίας υπογράμμισε ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η θαλάσσια περιοχή έχει μολυνθεί από τα καύσιμα του Concordia».
Σε σχέση, τέλος, με τα αίτια του συμβάντος, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν γνωστό ότι ο καπετάνιος, λίγο πριν από την πρόσκρουση στα βράχια, κάλεσε έναν ναυτικό, υπεύθυνο της σαλοτραπεζαρίας, ο οποίος κατάγεται από το νησί Τζίλιο, και φέρεται να του είπε «έλα να δεις, περνάμε κοντά από την πατρίδα σου».
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου