Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Δασκάλα στην Κρήτη... ψάρευε μαθητές - συντρόφους μέσω facebook

Η δασκάλα αναζητούσε μαθητές μέσω facebook όχι για να εξασφαλίσει ένα έξτρα εισόδημα, αλλά για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές της ορέξεις. Η ίδια εργάζεται σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης και εκμεταλλευόταν την ιδιότητα της για να προσεγγίζει ανήλικους μαθητές.
Το εντυπωσιακό είναι πως η εν λόγω δασκάλα είναι μόλις 22 ετών, ενώ οι...
μαθητές της ήταν από 10 έως και 15 ετών. Στους διαλόγους που έκανε μαζί τους μέσω facebook τους έλεγε πως θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια τους αποπλανούσε, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.
Οι διάλογοι μάλιστα που είδαν οι αστυνομικοί ανάμεσα στη δασκάλα και έναν 15χρονο μαθητή γυμνασίου τους άφησαν άφωνους. Ο 15χρονος επιβεβαίωσε τα πάντα, αποκάλυψε μάλιστα ότι πριν πέντε μήνες είχαν και ερωτική επαφή.
Τι έδειξε η ψηφιακά ίχνη της δασκάλας
Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης («facebook»), διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη. Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος.
Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα. Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν πέντε περίπου μήνες, αφού προηγουμένως τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του. Για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (09-01-2012) στην οικία της 22χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Μία εξωτερική κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής
  • Δύο εξωτερικές μνήμες
  • Ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα SIM
  • Μία συσκευή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο με μία κάρτα SIM
Από την αναλυτική έρευνα, που διενήργησε εξειδικευμένος Αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα πειστήρια και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο «προφίλ» της στο «facebook», εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου