Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

«Βόμβα» S&P, υποβάθμισε την Γαλλία!

Καταρρέει το ευρώ στα 1,2620 δολάριαΚάνει πράξη την … προειδοποίησή της η Standard & Poor΄s και υποβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας και της Αυστρίας.
Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg και η ιντερνετική σελίδα των  Financial Times, ο οίκος αξιολόγησης θα ανακοινώσει και επισήμως, στις 18:30 ώρα Ελλάδος, την απόφασή του...


Παρά τις αρχικές πληροφορίες πως θα υποβάθμιζε τουλάχιστον 6 χώρες, μεταξύ των οποίων και Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία, τελικώς το «χτύπημα» φαίνεται πως αφορά σε Γαλλία και Αυστρία, οι οποίες όμως έτσι χάνουν την ανώτατη διαβάθμιση του ΑΑΑ!

Κατόπιν όλων αυτών οι πιέσεις στο ευρώ εντάθηκαν με αποτέλεσμα το ενιαίο νόμισμα να κατρακυλάει σε χαμηλά μηνών – στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2010 – και να διαπραγματεύεται στα 1,264 έναντι του δολαρίου.

Οι πιέσεις και στις αγορές Ευρώπης και ΗΠΑ είναι σημαντικές: Πάνω από 1,10% υποχωρούν Φρανκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο. Στα κόκκινα και η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να χάνουν ποσοστά άνω της μονάδας.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου