Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Η Λάρνακα, βάση για τρία Airbus A320 της Aegean

Τρία Airbus 320 της Aegean θα έχουν από το καλοκαίρι τη μόνιμη βάση τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για να μπορούν να εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες που θα υπάρξουν λόγω ανασχεδιασμού του πτητικού προγράμματος της εταιρείας και του εμπλουτισμού του με απευθείας καθημερινές πτήσεις από τη Λάρνακα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, αλλά και έξι επιπλέον απευθείας συνδέσεις με προορισμούς στην Ελλάδα.

«To γεγονός ότι η εταιρεία θα έχει πλέον ως βάση για 3 αεροπλάνα της το αεροδρόμιο της Λάρνακας, έχει ιδιαίτερη σημασία αφού επιτρέπει, μεταξύ άλλων, περαιτέρω βελτίωση των ωρών πτήσεων αλλά και σημαντική επιχειρησιακή ευελιξία στην προσαρμογή και εξέλιξη του προγράμματός της, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ευκαιρίες της αγοράς», είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευτύχιος Βασιλάκης.

Η πτήση προς Λονδίνο θα πραγματοποιείται στις 8 η ώρα το πρωί, ώρα που θεωρείται εξαιρετικά βολική για επαγγελματίες αλλά και τουρίστες.

Για τους προορισμούς της Ελλάδας, η εταιρεία θα πετά με απευθείας πτήσεις από Λάρνακα προς: Ηράκλειο, Ρόδο, Μύκονο, Χανιά, Κω και Σαντορίνη. Επιπρόσθετα, η AEGEAN αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεών της προς τη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας 3 - 4 φορές την εβδομάδα και δεύτερη πτήση.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, το Μάιο του 2011 συμπληρώνονται επτά χρόνια δραστηριοποίησης της AEGEAN στην Κύπρο. «Αυτά τα επτά χρόνια», είπε, «μεταφέρθηκαν 2,5 εκατ. επιβάτες, αλλά κυρίως χτίστηκε μία σχέση εμπιστοσύνης με το επιβατικό κοινό της Κύπρου σε σχέση με την ποιότητα του προϊόντος αλλά και τη δέσμευση της εταιρείας για την εξυπηρέτηση της αγοράς της Κύπρου, ανεξάρτητα από τις σημαντικές δυσκολίες και τις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος. Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με τη σταθερή ανάπτυξη του δικτύου και των συχνοτήτων της Αθήνας προς προορισμούς της Ευρώπης, αλλά και την είσοδο της Aegean στη Star Alliance, πολλαπλασιάζει τις επιλογές και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η εταιρεία».

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, εξάλλου, είπε ότι η εταιρεία προχωρά με προσεκτικά και μετρημένα βήματα ιδιαίτερα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες εποχές. «Κρίναμε», σημείωσε, «ότι η παρουσία μας στην Κύπρο ωρίμασε έτσι ώστε να προσφέρουμε απευθείας πτήσεις σε περισσότερους ελληνικούς προορισμούς αλλά και για πρώτη φορά στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό, το Λονδίνο. Στόχος μας είναι η κάλυψη μεγαλύτερου μέρους των αναγκών των επιβατών της Κύπρου με την προσήλωση στην ποιότητα που πιστεύουμε ότι χαρακτηρίζει την εταιρεία μας».

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων από Λάρνακα προς Λονδίνο και από Ελλάδα προς Λάρνακα για όλη την περίοδο 28/3/2011 - 31/10/2011 έχει ως εξής:

· Λάρνακα - Λονδίνο 1 πτήση καθημερινά
· Λάρνακα - Αθήνα 4 πτήσεις την ημέρα
· Λάρνακα - Θεσσαλονίκη συνολικά 9 -11 πτήσεις την εβδομάδα με προσθήκη δεύτερης πτήσης τη Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
· Λάρνακα - Ηράκλειο 3 πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου