Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εφοριακός ...αντί τιμωρίας έφυγε αναβαθμισμένη

Το πόρισμα της ΕΔΕ δεν έγινε ποτέ γνωστό. Ίσως είναι από τις περιπτώσεις εκείνες ότι γίνεται μία ΕΔΕ για να σταματήσει ο θόρυβος. Η εφοριακός των Ιωαννίνων σε βάρος της οποίας είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, κατηγορούνταν ότι εξασφάλιζε πλαστογραφημένες φορολογικές ενημερότητες για εκλεκτούς της!

Η εν λόγω εφοριακός, όπως είχε αποκαλύψει εδώ και μήνες το Epiruspost.gr, χρησιμοποιούσε τους κωδικούς άλλων συναδέλφων της για να εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών, πλαστογραφούσε ακόμη και τις υπογραφές τους και έτσι συναλλασσόμενοι με οφειλές έφευγαν ως κύριοι από την Εφορία, αφού είχαν φορολογική ενημερότητα.

Όταν η απάτη αυτή αποκαλύφθηκε η εν λόγω υπάλληλος παραπέμφθηκε σε ένορκη διοικητική εξέταση και συνάμα άλλαξε αντικείμενο στο χώρο εργασίας της.

Μία από τις υποθέσεις που χειρίστηκε στα Γιάννινα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο συναλλασσόμενος εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα παρότι οι οφειλές του ξεπερνούσαν τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος δεν κατάγεται από την περιοχή, αλλά από πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάζονταν ως χρηματιστής και έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι με την ιδιότητα αυτή είχε καταφέρει να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά από κατοίκους των Ιωαννίνων με την υπόσχεση ότι θα τα επενδύσει στο χρηματιστήριο.

Το χρηματιστήριο βέβαια βουλιάζει και μαζί οι ελπίδες των φιλόδοξων επενδυτών να γίνουν πλούσιοι.

Η ΕΔΕ προφανώς ολοκληρώθηκε, καθώς η υπόθεση αυτή απασχολεί την τοπική Δ.Ο.Υ. επί ένα περίπου χρόνου. Το πόρισμά της, μάλλον ανήκει στα.... προσωπικά δεδομένα!

Η Εφοριακός όμως όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε αλλά φεύγει από τα Γιάννινα αναβαθμισμένη!

Μετακινήθηκε στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, σε μία υπηρεσία που έχει την ευθύνη των Ανώνυμων Εταιριών! Μάλλον μέτρησε η εμπειρία!

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου