Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Σόρος, η αναδιάρθρωση και ο....πρέσβης

«Απόνερα» άφησε πίσω της η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος. Η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο κ. Παπανδρέου συζήτησε με τον κ. Σόρος την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» που, όπως είπε, ακούγονται από διάφορες «σειρήνες».«Η αναδιάρθρωση δεν είναι στις στοχεύσεις μας, αλλά είναι ισχυρή πεποίθησή μας ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση θα είναι πολύ βλαπτική και επιζήμια και για την ελληνική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση, εάν ο κ. Σόρος έχει αναλάβει ρόλο κομιστή των θέσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, είπε πως ήδη «υπάρχει θεσμικός δίαυλος επικοινωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τις άλλες κυβερνήσεις».

Την ίδια ώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κα। Έλενα Παναρίτη μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash υπογράμμισε πως ως ακαδημαϊκή συζήτηση, μπορεί να γίνεται η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους και δεν χρειάζεται δαιμονοποίηση.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου