Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κυνήγι «τσιγαράδικου» στο Αιγαίο


Κυνήγι «τσιγαράδικου» στο Αιγαίο

Υπό στενή παρακολουθήση έχουν θέσει, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου, από την Δευτέρα το απόγευμα μέχρι αυτή την ώρα, λιμενικοί σκάφος που θεωρείται ύποπτο για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού έχει εντοπίσει το πλοίο, ωστόσο δεν μπορεί να το προσεγγίσει για έρευνα λόγω των δυνατών ανέμων που πλέουν στη περιοχή.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του σκάφους ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας μετά τον εντοπισμό σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων στην Αργολίδα όπου συνελήφθησαν έξι άτομα στη περιοχή της παλιάς Επιδαύρου.

Ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ έκαναν έρευνα σε τρία φορτηγά μέσα στα οποία εντοπίστηκαν 1.700 μεγάλες κούτες με 850.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις οδηγούς των φορτηγών τα οποία είχαν ελληνικές, βουλγαρικές και ιταλικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τα τσιγάρα εκφορτώθηκαν από φορτηγό πλοίο σε ιχθυοτροφείο στη θέση Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας και οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ συνέλαβαν δυο υπηκόους Ρουμανίας, φύλακες του ιχθυοτροφείου και έναν εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης ενώ αναζητείται ο συνεταίρος του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου।

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου