Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Δ. Μελισσανίδης, η ΑΕΚ και η Εφορία

Το «υπό τις παρούσες συνθήκες» του «Τίγρη», η θηλιά της αδειοδότησης και τι υποστηρίζουν από την ΠΑΕ
Ο Δ. Μελισσανίδης, η ΑΕΚ και η Εφορία



Η δήλωση (11/4) του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη ότι τη συγκεκρμένη χρονική στιγμή δεν προτίθεται να εμπλακεί στα μετοχικά-διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ ερμηνεύτηκε από κάποιους ότι ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Ενωσης αφήνει κάποιο παράθυρο ανοιχτό. «Θέλω να τονίσω πως δεν θα ήταν έντιμο εκ μέρους μου να δημιουργήσω ψεύτικες ελπίδες σε ανθρώπους που πονάνε την αγαπημένη μας ΑΕΚ. Όπως έχω πει επανειλημμένα υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχω πρόθεση να ασχοληθώ με τα διοικητικά της ΠΑΕ ΑΕΚ», υποστήριξε ο «Τίγρης». Αυτό το «υπό τις παρούσες συνθήκες» σχολιάζεται πως μπορεί να σημαίνει ότι αν αλλάξουν οι εν λόγω συνθήκες (τουτέστιν οι νυν μέτοχοι να αναλάβουν και να ρυθμίσουν τα τεράστια χρέη της ΠΑΕ που λέγεται ότι ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ σε πάγιες υποχρεώσεις) θα το εξετάσει...

Πέραν πάντως του τι προτίθεται ή δεν προτίθεται να πράξει ο κ. Μελισσανίδης, το θέμα είναι ότι το οικονομικό πρόβλημα σφίγγει τη θηλιά στον λαιμό της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε πρώτη φάση η διαδικασία της άδειας συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα προχώρησε με τους νυν βασικούς μετόχους κκ. Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά να καταβάλλουν περί τα 4,5 εκ. ευρώ, πριν από δύο εβδομάδες. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε, καθώς ως τις 30/4 η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιάσει στην ΕΠΟ εγγυητική επιστολή ύψους 7 εκατ. ευρώ, ενώ ως τις 30/6 να καταβάλλει ακόμα 8 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε οφειλές, δάνεια, διακανονισμένα χρέη και φόρους.

Ποιοι θα δώσουν όμως αυτές τις εγγυήσεις; Ο κ. Παππάς το έχει ξεκόψει πως δεν θα χρηματοδοτήσει άλλο την ΠΑΕ ΑΕΚ και ο κ. Νοτιάς δεν πρόκειται να μείνει για να ξοδεύει 10 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο επειδή έχει ένα προπονητικό κέντρο στα Σπάτα για να παίρνει απλώς ένα μίσθωμα 700.000 ευρώ... Την ίδια στιγμή μάλιστα η ΕΠΟ, μέσω του προέδρου της κ.Σοφοκλή Πιλάβιου, εμφανίζεται αταλάντευτη στη θέση ότι «δεν θα γίνουν εκπτώσεις για κανέναν φέτος»...
Ωστόσο, παράγοντες της ΠΑΕ ΑΕΚ ισχυρίζονται ότι δεν είναι αναγκαίο να καταθέσουν την εγγυητική επιστολή τονίζοντας ότι στις 18 Απριλίου ολοκληρώνεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τους δύο μεγαλομετόχους κκ. Παππά και Νοτιά να έχουν καταβάλει συνολικά 8,5 εκατ. ευρώ από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ενα ακόμη επιχείρημα που επικαλείται η ΑΕΚ είναι το ότι δεν έχουν γίνει προσφυγές από ποδοσφαιριστές της, ενώ η ΠΑΕ εμφανίζει καθαρή θέση στα οικονομικά τους τελευταίους μήνες.

Οσον αφορά το θέμα με την Εφορία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρώην πρόεδρος της Λάρισας κ. Διαμαντής Αδαμόπουλος παρουσιάζοντας κάποια παραστατικά βάσει των οποίων η ΠΑΕ ΑΕΚ φέρεται να χρωστάει 152.753.018 ευρώ (επίσης ο ΠΑΟΚ 19.965.788 ευρώ, ο Ηρακλής 18.654.361 και ο Αρης 12.994.889 ενώ η Λάρισα μόνο109.729 ευρώ) από την ΑΕΚ λένε ότι δεν ανησυχούν.

Υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι το πρωτογενές, προ υπαγωγής στο άρθρο 44। Από τη στιγμή που η ΠΑΕ υπάχθηκε στο εν λόγω άρθρο, οι υποχρεώσεις της έπεσαν στα 15,5 εκατ. ευρώ περίπου, τα οποία διακανονίστηκαν μέχρι το 2016 και τα οποία φυσικά συνεχίζει και πληρώνει κανονικά, για να μπορεί μεταξύ άλλων να κάνει μεταγραφές και να συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΕΠΟ και της UEFA.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου