Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σύμβουλο και στη Δωδώνη βάζει η ΑΤΕ!

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη। Αύριο Τετάρτη πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση των μετόχων της μονάδας, όπου είναι πιθανό η ΑΤΕ να ανοίξει τα χαρτιά της και ακολουθεί η Γενική Συνέλευση της Αγροτικής Τράπεζας όπου εκεί πια θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.


Σημειώνεται ότι η τακτική γενική συνέλευση των μετοχών της ΑΤΕ θα αποφασίσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,26 δισ. ευρώ. Παράλληλα η ΑΤΕ σχεδιάζει την πώληση όλων των θυγατρικών της που δεν έχουν σχέση με τον τραπεζικό κλάδο, όπως είναι η Δωδώνη, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και η ΣΕΚΑΠ.

Η πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια ο διοικητής της ΑΤΕ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς το θέμα της Δωδώνης αποτελεί «αιτία πολέμου» για ολόκληρη την Ήπειρο. Όλα δείχνουν ότι στη γενική συνέλευση της Τετάρτης του Πάσχα, ο βασικός μέτοχος της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, η ΑΤΕ, θα περιοριστεί στη λήψη απόφασης για την πρόσληψη συμβούλου ο οποίος θα διερευνήσει τις πιθανές λύσεις για την εταιρεία.

Ο κ। Πανταλάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προανήγγειλε ότι θα προηγηθεί συνάντηση και συνεννόηση με τον άλλο βασικό μέτοχο της γαλακτοβιομηχανίας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων. Στην κούρσα απόκτησης της κερδοφόρας γαλακτοβιομηχανίας, ένας βασικός παίκτης βγήκε ήδη εκτός. Πρόκειται για τη γαλλική γαλακτοβιομηχανία Danone, ο επικεφαλής της οποίας στην Ελλάδα, BenoitDeLavarene, με πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξαγορές ή σε συγχώνευση με άλλη εταιρεία στην Ελλάδα.

epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου