Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σκηνές ...Μαλακάσας στην Αθηνών – Πατρών


Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των εκδρομέων που επιστρέφουν στην πρωτεύουσα ,από το απόγευμα της Τρίτης, μέσω της Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου, καθώς στο ρεύμα προς Αθήνα, τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων।



Το μήκος των ακινητοποιημένων ή κινούμενων με χαμηλή ταχύτητα αυτοκινήτων ξεπερνά τα δέκα χιλιόμετρα, κάνοντας τους οδηγούς να αγανακτούν.

Αιτία του αφόρητου μποτιλιαρίσματος στην Εθνική Οδό είναι η βλάβη που ακινητοποίησε Αλβανικό λεωφορείο, πάνω σε επικίνδυνη στροφή του δρόμου.

Στο σημείο, το οποίο είναι μονοδρομημένο λόγω έργων, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή άνδρες της Τροχαίας Εθνικών Οδών που προσπάθησαν να διευκολύνουν τους οδηγούς.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στην Αθηνών- Λαμίας. Οι οδηγοί στο ρεύμα προς Αθήνα αντιμετώπιζαν δυσκολίες μετά το μεσημέρι σε τρία σημεία στην περιοχή.

Στον κόμβο της Στυλίδας από νωρίς το πρωί γινόταν συνεχώς ρύθμιση της κυκλοφορίας από τους τροχονόμους δίδοντας προτεραιότητα στην κίνηση των αυτοκινήτων από Λάρισα προς Αθήνα. Σε πολλές περιπτώσεις η ουρά των αυτοκινήτων ξεπέρασε τα τρία χιλιόμετρα.

Με μειωμένες ταχύτητες κινούνταν τα αυτοκίνητα στο τμήμα της εθνικής οδού πριν και μετά τη Λαμία όπου τα αυτοκίνητα ακολουθούσαν την παλιά χάραξη. Η Τροχαία είχε δώσει μια ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας στην κάθοδο προς Αθήνα.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν επίσης από το πρωί η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στα διόδια των Μαλγάρων, όπου οι ουρές των αυτοκινήτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας έφθαναν ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα.

Για την εξυπηρέτηση των οδηγών και την αποσυμφόρηση της κίνησης, οι υπάλληλοι των διοδίων άνοιγαν κατά διαστήματα τις μπάρες του σταθμού. Από νωρίς το μεσημέρι έχουν τεθεί σε λειτουργία όλα τα ταμεία στα διόδια των Μαλγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου