Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Σόρος, ο Ρουμπινί και ο φαναρτζής από την Κρήτη

Τι είναι χειρότερο: Να σου λέει ότι θα χρεοκοπήσεις ένας φαναρτζής από την Κρήτη ή να σου το λένε ο Σόρος και ο...
Ρουμπινί; Προσωπικά, προτιμώ να λέει – και να γράφει – ο φαναρτζής ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, γιατί δεν πρόκειται να τον πιστέψω ποτέ. Όταν όμως βλέπω τις Κασσάνδρες της ελληνικής χρεοκοπίας να μπαινοβγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ή στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή, με ζώνουν τα φίδια!

Ο φαναρτζής έκανε τις προφητείες του και βρέθηκε αντιμέτωπος αρχικά με τον Μιχάλη Καρχιμάκη και μετά με με το νόμο. Ο Καρχιμάκης πολύ είχε ανησυχήσει μήπως πίσω από τον ανώνυμο αποστολέα των e-mails της επικείμενης χρεοκοπίας κρυβόταν κάποια πολιτική συνωμοσία, «γαλάζια», γιατί αν ήταν «κόκκινη» θα είχε αναλάβει να την αποκαλύψει ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Τελικά δεν επρόκειτο για πολιτική συνωμοσία, αλλά για μια μάλλον γραφική περίπτωση. Πιάστηκε ο φαναρτζής, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, το σημαντικότερο όμως για μας είναι ότι η προφητεία του (την οποία εξέφραζε ως αποκλειστική και έγκυρη πληροφορία) δεν επαληθεύτηκε: Δεν χρεοκοπήσαμε στις 25 Μαρτίου!

Μακάρι και οι Κασσάνδρες της διεθνούς οικονομικής ελίτ να έχουν την ίδια τύχη με τον φαναρτζή. Όχι να τις συλλάβουμε – αυτό αποκλείεται, γιατί τις καλοδεχόμαστε με δόξες και τιμές – αλλά τουλάχιστον να τις δούμε να διαψεύδονται. Ένα πράγμα δεν αντιλαμβάνομαι: Γιατί ο πρωθυπουργός πρέπει να ανοίγει τις πύλες σε τύπους σαν τον Τζορτζ Σόρος και τον Νουριέλ Ρουμπινί… Καταλαβαίνω απόλυτα ότι θέλει να μάθει δυο – τρία πραγματάκια παραπάνω από τα έγκυρα χείλη τους για το πώς θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την αναδιάρθρωση χρέους ή για το πώς θα την κάνουμε – αν, τελικά, μας πάρει από κάτω – με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Δεν μπορεί, όμως, να τα μάθει όλα αυτά μέσω κάποιων συνεργατών του; Τι μήνυμα εκπέμπει ένας πρωθυπουργός με τον Σόρος και τον Ρουμπινί να μπαινοβγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δηλώνουν θιασώτες της αναδιάρθρωσης ή προφήτες της χρεοκοπίας; Σε λίγο, όπως το πάμε, να δείτε που θα του ζητήσει ραντεβού κι ο φαναρτζής!

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου