Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Παρέμβαση για τα ΤΕΜΠΜΕ

Το αίτημα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με την εξέλιξη των προγραμμάτων παροχής εγγυήσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, έφερε στη Βουλή με Αναφορά του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο...
βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το τελευταίο διάστημα πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δανείων με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία τους.
Μάλιστα, σε πρόσφατη αλληλογραφία του, το ΕΒΕΗ ενημέρωσε την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ (νυν ΕΤΕΑΝ ΑΕ) για την κρισιμότητα της κατάστασης και ζήτησε να δοθεί παράταση της αποπληρωμής των δανείων ακόμα και με ρύθμιση του επιτοκίου. Σε απάντηση της, η ΕΤΕΑΝ ΑΕ πληροφόρησε το Επιμελητήριο για τη θετική της στάση στο θέμα, πλην όμως ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει αίτημα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για παράταση της χρονικής διάρκειας αποπληρωμής, που απαιτείται, παράλληλα με τις σχετικές ΚΥΑ.
Οι τράπεζες, όμως, σύμφωνα με το Επιμελητήριο, αναγνωρίζουν τη δυσκολία πολλών επιχειρήσεων να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και είναι έτοιμες να αποδεχθούν την παράταση εξόφλησης των δανείων, ενώ υπάρχει και σχετικό αίτημα από την ΑΤΕ. Δεδομένου ότι συνεχίζει να ισχύει η εγγύηση του δημοσίου, οι τράπεζες μπορούν να προβούν σε ρυθμίσεις και οι επιπλέον τόκοι θα βαρύνουν τις επιχειρήσεις που υπάγονται στη ρύθμιση.

Έτσι, το Επιμελητήριο ζητά να αποσταλέι από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικό αίτημα στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ, προκειμένου να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία

kritinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου