Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πορτογαλία : Άλμα επιτοκίου σε δημοπρασία ομολόγων

Πορτογαλία : Άλμα επιτοκίου σε δημοπρασία ομολόγων
Η κυβέρνηση Σόκρατες διαψέυδει τα περί μεταβατικού δανείου



Το ποσό των 1,005 δισ. ευρώ άντλησε η Πορτογαλία από τη δημοπρασία 6μηνων και 12μηνων εντόκων γραμματίων την Τετάρτη, με το επιτόκιο να αυξάνεται όμως σημαντικά σε σχέση με τις δημοπρασίες του προηγούμενου μήνα.

Ειδικότερα, στη δημοπρασία των 12μηνων εντόκων γραμματίων, η Πορτογαλία άντλησε 455 εκατ. ευρώ, με μέση απόδοση στο 5,902% έναντι 4,331% στην προηγούμενη δημοπρασία. Η προσφορά καλύφθηκε κατά 2,6 φορές έναντι 2,2 φορές τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας άντλησε 550 εκατ. ευρώ με τη μέση απόδοση στο 5,117% έναντι 2,984% στην προηγούμενη δημοπρασία. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε 2,3 φορές έναντι 2,6 φορές στην προηγούμενη δημοπρασία.


Διάψευση σεναρίων περί μεταβατικού δανείου



Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg η Λισαβόνα δεν συζητά τη λήψη δανείου για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν επίσημες ή ανεπίσημες συζητήσεις επί του θέματος».

Νωρίτερα, δημοσιεύματα των Financial Times και της Wall Street Journal ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Σόκρατες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη σύναψη «μεταβατικού δάνειο» ύψους έως και 10 δισ। ευρώ.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου