Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«Λίφτινγκ» στο οικονομικό επιτελείο ενόψει νέων μέτρων

«Λίφτινγκ» στο οικονομικό επιτελείο ενόψει νέων μέτρων
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα είναι για την κυβέρνηση η πιο «καυτή» περίοδος της διακυβέρνησής της με την τρόικα να πιέζει για νέα μέτρα και το ΠΑΣΟΚ να ασκεί πιέσεις για τον «ορθό» δρόμο.



Αποφασισμένος να χαράξει ακόμη και διαχωριστική γραμμή από το κόμμα του φαίνεται ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να εμφανιστεί αξιόπιστος στις απαιτήσεις της τρόικα ασκώντας τη σωστή πολιτική, αφού, διαφορετικά, ο δρόμος της αναδιάρθρωσης που του υποδεικνύουν οι ξένοι συνομιλητές του φαίνεται να είναι μονόδρομος.

Σύμφωνα με συνομιλητές του πρωθυπουργού, ο ίδιος τις επόμενες ημέρες ενισχύει το οικονομικό επιτελείο και με άλλα πρόσωπα που θα ανακοινωθούν και θα λάβουν θέσεις - κλειδιά, έτσι ώστε να δείξει ότι δεν το βάζει κάτω ενάντια σε όλους εκείνους που του ζητούν από τώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους με την ποιο σκληρή του μορφή, με κούρεμα των ομολόγων, κάτι που ο ίδιος επιμένει ότι θα είναι καταστροφικό για το τραπεζικό σύστημα αφού ο κίνδυνος να καταρρεύσουν από τον πανικό των καταθετών φαίνεται να είναι υπαρκτός.

Ο κ. Παπανδρέου επιμένει ότι η αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να γίνει και γι' αυτό ενισχύει το οικονομικό επιτελείο ώστε παράλληλα να ενισχυθεί και η αποτελεσματικότητά του.

Διαφορετικά, εάν δεν γίνουν αυτά που προτείνει η τρόικα το μπλάκ - αουτ της χώρας είναι υπαρκτό και πάνω σε αυτό το κίνδυνο επενδύει πολιτικά το Μαξίμου απειλώντας πως αν δεν υπάρξει ομαλός δρόμος μέχρι και την πέμπτη δόση του δανείου και την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου σταθερότητας 2012-2015 το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου, τότε ο μόνος δρόμος είναι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το δίλημμα των εκλογών σύμφωνα με πληροφορίες ο κ। Παπανδρέου θα το θέσει ανοικτά προς τους βουλευτές του, έτσι ώστε να τους καταστήσει συνυπεύθυνους για τις από εδώ και πέρα εξελίξεις.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου