Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η Sony μπαίνει δυνατά στη μάχη της ταμπλέτας


Απόλυτα συνεπής στις πληροφορίες, τις οποίες στέλεχος του ευρωπαϊκού σκέλους της εταιρείας είχε αφήσει να διαρρεύσουν...


στο περιθώριο του πρόσφατου παγκοσμίου συνεδρίου κινητής τηλεφωνίας και πρώτο είχε μεταφέρει από τη Βαρκελώνη το protothema।gr, η Sony παρουσίασε σήμερα τη δική της, πολυαναμενόμενη πρόταση στην ακμάζουσα κατηγορία των ταμπλετών।

Μάλιστα, ο «κολοσσός» των ηλεκτρονικών και της οικιακής διασκέδασης –σε μια δύσκολη περίοδο για την ιαπωνική βιομηχανία, που ακόμη μετρά τις πληγές της και περιορίζει την παραγωγή της, μετά τη βιβλική καταστροφή από τον τρομακτικό σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσε τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας- μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας στη φαρέτρα του δυο ξεχωριστές προτάσεις. Πίσω από τις κωδικές –προς το παρόν- ονομασίες S1 και S2, η Sony προσπαθεί και μάλλον τα καταφέρνει να διαφοροποιηθεί από τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, επενδύοντας στην πρακτικότητα και τη φορητότητα των νέων της συσκευών.

Και οι δυο θα «τρέχουν» τη νέα έκδοση του Android για ταμπλέτες (3.0 aka Honeycomb), θα υποστηρίζουν τη σύνδεση σε ασύρματα τοπικά και υψηλής ταχύτητας δίκτυα 3G και 4G (!), ενώ εκτός από την περιήγηση στο παγκόσμιο ιστό, τον έλεγχο των email και τις άλλες δικτυακές και multimedia εφαρμογές, θα έχουν απευθείας πρόσβαση στο (πολυσυζητημένο τις τελευταίες ημέρες) premium network της Sony, προσφέροντας πρόσβαση σε πρόσθετο υλικό, όπως βίντεο, παιχνίδια και ηλεκτρονικά βιβλία.

Η S1, με τον καινοτόμο σχεδιασμό, θα διαθέτει οθόνη 9,4 ιντσών, υποσχόμενη σταθερότητα, ευκολία στο κράτημα και άνεση, ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

Η S2 θα εφοδιάζεται με δυο οθόνες των 5,5 ιντσών η κάθε μια, προτάσσοντας τη φορητότητα ως κύριο χαρακτηριστικό της. Οι δυο οθόνες θα μπορούν να προβάλουν ενιαίο ή διαφορετικό περιεχόμενο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του χρήστη.

Και οι δυο ταμπλέτες της Sony θα βγουν στην παγκόσμια αγορά το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου