Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στημένα και το 2011!

Μια αποκάλυψη που θα ταρακουνήσει κάνει το gazzetta.gr, καθώς στην έρευνα του εισαγγελέα για «ύποπτα» παιχνίδια, υπάρχουν και δύο μέσα στο 2011!

Τα δύο αυτά παιχνίδια έγιναν μέσα στο 2011 και είναι ένα ματς Κυπέλλου και ένα ματς της Β' Εθνικής. Αυτοί οι αγώνες συμπεριλαμβάνονται πλέον στον φάκελο με τα προηγούμενα ύποπτα, τα οποία πλέον ανεβαίνουν στα 41!

Οι πρώτες κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου και παίκτες που φέρονται ότι είχαν γνώση στημένων παιχνιδιών της Β ‘ Εθνικής, του Κυπέλλου και της Σούπερ Λίγκας, φεύγουν μέσα στην εβδομάδα, ανοίγοντας έτσι τον κύκλο των «απολογιών» της μεγάλης έρευνας που αφορά σε συνολικά 41 στημένα παιχνίδια. Εισαγγελικές πηγές χαρακτηρίζουν την επίμαχη δικογραφία, όχι αθλητική δικογραφία, αλλά μια κατ' εξοχήν οικονομικού χαρακτήρα δικογραφία, η οποία θα χωριστεί σε τρία μέρη προκειμένου να καταστεί εφικτό να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. Οι εισαγγελικές πηγές, μάλιστα, έλεγαν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για το στήσιμο των αγώνων, γεγονός που προκύπτει τόσο από στοιχεία, όσο και από μαρτυρικές καταθέσεις στελεχών της UΕFΑ.

Το πρώτο μέρος αφορά παίκτες του στοιχήματος μέσω ΟΠΑΠ, καθώς από την έρευνα έχει προκύψει ότι δεν δικαιολογείται από την ιδιότητά τους το ύψος των ποσών που έπαιξαν στο Στοίχημα. Εισαγγελική πηγή έλεγε με νόημα ότι δεν δικαιολογείται γυναίκα η οποία ασχολείται με οικιακά και που το εισόδημά της δεν είναι υψηλό, να στοιχηματίζει σε συγκεκριμένο παιχνίδι ακόμα και 10.000 ευρώ. Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι ύποπτοι είναι αυτά της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Το δεύτερο μέρος της δικογραφίας, το οποίο κατά τις εισαγγελικές εκτιμήσεις είναι και το δυσκολότερο στην απόδειξή του, είναι το στήσιμο των αγώνων είτε από παράγοντες είτε από ποδοσφαιριστές, ακόμα και από book-ερς. Δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν το μέρος αυτό της δικογραφίας ως τον πυρήνα της έρευνας, στον οποίο μπορεί να εμπλέκονται ακόμα και 1.000 άτομα, αν και ο κύκλος των εμπλεκομένων θα περιοριστεί κατά πολύ προκειμένου να υπάρξει πιο στοχευμένη δικογραφία. Τα αδικήματα που ερευνώνται σε αυτό το σκέλος είναι αυτά της δωροδοκίας και της δωροληψίας με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος των αγώνων, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και οργανωμένο έγκλημα.

Το τρίτο και ίσως το δυσκολότερο κομμάτι της ογκώδους δικογραφίας αφορά τους παίκτες που έπαιξαν παράνομο στοίχημα μέσω Ίντερνετ, με τεράστιες αποδόσεις. Ήδη ετοιμάζεται αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την αγγλική betfair, μέσω του οποίου θα ζητούνται τα στοιχεία των δικαιούχων που έπαιξαν και κέρδισαν τεράστια ποσά μέσω διαδικτύου. Ανάλογα αιτήματα θα γίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την ελπίδα ότι θα αποστείλουν στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές βεβαιώσεις κερδών Ελλήνων υπηκόων.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου