Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εκτεθειμένος ο Γιώργος σε υπουργούς και κόμμα

Παγωμάρα έχει πέσει σε κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της κομμένης συνέντευξης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος Καν, η οποία προβλήθηκε στο Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου...

Παρά τις προσπάθειες του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιώργου Πεταλωτή να πείσει ότι οι επαφές του πρωθυπουργού εντάσσονταν στα πλαίσια εύρεσης λύσης, υπουργοί και βουλευτές στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους δυσκολεύονται να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα. Αναγνωρίζουν και οι ίδιοι πως οι απαντήσεις του κ. Πεταλωτή δεν πείθουν, αφού δεν απαντάται η κριτική ότι η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο όλους αυτούς τους μήνες και γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προσέτρεχε στις αγορές όταν ακόμα τα spreads ήταν κάτω από τις 200 μονάδες βάσης.

Ειδικά η αποστροφή του κ. Καν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε να πει την αλήθεια στο λαό, φαίνεται πως έχει εξοργίσει ήδη πολλούς βουλευτές και ειδικά εκείνους που στήριξαν τυφλά τον κ. Παπανδρέου στην μάχη του 2007 απέναντι στον νυν υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Όμως ο προβληματισμός υπάρχει και στο στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι από το πρωί προσπαθούν να υποβιβάσουν τις δηλώσεις του Γάλλου πολιτικού απαντώντας ουσιαστικά με μισόλογα.

«Χάνεται η εμπιστοσύνη», ήταν το μότο βουλευτή της επαρχίας ο οποίος έχει υποστεί «κυνηγητό» από «αγανακτισμένους» πολίτες. Πράγματι αυτό που σκέφτονται οι πράσινοι βουλευτές είναι ο ήδη εξαγριωμένος κόσμος, ο οποίος πλέον βδομάδα με τη βδομάδα προσθέτει ένα ακόμα σύνθημα αποδοκιμασίας προς τους κυβερνητικούς.

Το θέμα πλέον για την ίδια την κυβέρνηση είναι γιατί ο κ. Στρος Καν αποφάσισε να δώσει αυτή τη συνέντευξη τη δεδομένη χρονική περίοδο. Η πρώτη απάντηση που δίνεται είναι γιατί ο ίδιος θέλει να φτιάξει το φιλολαϊκό προφίλ του εν όψει γαλλικών εκλογών. Αν είναι σωστό αυτό με δεδομένο ότι οι γαλλικές εκλογές απέχουν αρκετούς μήνες ακόμα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Στρος Καν θα ερωτηθεί και άλλες φορές από Γάλλους δημοσιογράφους και τότε οι ερωτήσεις θα είναι πιο πιεστικές και από το ντόμινο που θα δημιουργηθεί μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Αμερικανικό σωσίβιο στον Γιώργο

«Σωσίβιο» επιχειρεί να ρίξει στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, που «πνίγεται» από τις αποκαλύψεις για τις μυστικές διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ σχετικά με την υπαγωγή της χώρας στην τρόικα, πριν την επίσημη προσφυγή στις 23 Απριλίου.

Μετά το σάλο, που προκλήθηκε από την προβολή του κομμένου βίντεο από τον Λάκη Λαζόπουλο περί των διαβουλεύσεων Παπανδρέου-Στρος Καν το Δεκέμβριο του 2009, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι, «στην περίπτωση της Ελλάδας οι συνομιλίες αφορούσαν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού και τη φοροδιαφυγή».

Επίσης προσθέτει ότι, δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις και καμία βοήθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ πριν από την επίσημη αίτηση που κατέθεσε η Ελλάδα.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου