Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού

Φθινοπωρινό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο...

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται για σήμερα στην Αττική ενώ το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και έντονα τα φαινόμενα, τοπικά προβλέπονται για σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι, ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 18 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μετά το μεσημέρι κυρίως στην ήπειρο.Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, προβλέπονται για σήμερα, Δευτέρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Οι καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με βροχές και πιθανώς λίγες καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα ενώ ο καιρός στα νότια θα είναι αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 13 και 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται για αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου. Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την κεντρική και νοτια ηπειρωτική χωρα, την Κρήτη και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά। Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην ανατολική νησιωτική χωρα πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτια 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου