Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Επιχείρηση «Αστραπή» εναντίον παιδόφιλων

Συνεχίζεται από πλευράς της αστυνομίας και συγκεκριμένα του σώματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Αστραπή».
Πρόκειται για επιχείρηση ηλεκτρονικού εντοπισμού με απώτερο στόχο τη σύλληψη παιδόφιλων, η οποία γίνεται σε όλη την επικράτεια.
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι...

έγινε έρευνα και στο σπίτι ενός Κρητικού, ενώ, για πρώτη φορά, συνελήφθη ένας ανήλικος παιδόφιλος και διαμένει στην Αθήνα.

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ έχουν γίνει περισσότερες από δέκα έρευνες στα σπίτια και στους υπολογιστές υπόπτων.

Περί τα μέσα Απριλίου είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, εκ των οποίων ο ένας είναι Χανιώτης, με τις κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια.

Οι τρεις είχαν συλληφθεί, ενώ αναζητείται ο τέταρτος.

Επρόκειτο για έναν μηχανοδηγό του ΟΣΕ, έναν γκρουπιέρη καζίνο, έναν άνεργο, ενώ ο Χανιώτης που διαφεύγει της σύλληψης είναι κτηνοτρόφος.
Μάλιστα, δύο από τους κατηγορουμένους είναι παντρεμένοι και έχουν από δύο παιδιά ο καθένας.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO, διαπίστωσαν την ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Από την ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις χρήστες από την Αθήνα και τα Χανιά να διακινούν στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι εμπλεκόμενοι χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορες χώρες.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου