Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Η απόφαση πάει στο ΚΤΕΛ

Σε νέα φάση μπαίνει η υπόθεση του σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ στην οδό Παπανδρέου. Ο δήμος Ιωαννιτών έχει παραλάβει καθαρογραμμένη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ουσιαστικά κηρύσσει το σταθμό παράνομο και τις αμέσως επόμενες μέρες, θα την κοινοποιήσει και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Το θέμα είναι φυσικά… τι γίνεται μετά. Η κοινοποίηση της απόφασης δεν σημαίνει και κλείσιμο του σταθμού, ενώ η υπόθεση από μόνη της είναι πολύ μπλεγμένη, παρότι η απόφαση του ΣτΕ είναι εύγλωττη και καταδικαστική για το ΚΤΕΛ. Οι αδειοδοτήσεις όμως που έδωσαν απλόχερα υπηρεσίες της τέως νομαρχίας με ευθύνη του νυν περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, αλλά και η ολιγωρία των υπηρεσιών του Δήμου, δημιούργησαν ένα δεδικασμένο από αυτά τα «ελληνικού τύπου». Δηλαδή, μια ιδιωτική εταιρία η οποία έχει όμως κοινωφελή δραστηριότητα, παίρνει μια απόφαση με το «έτσι θέλω», καταφέρνει και παίρνει εγκρίσεις από τις υπηρεσίες (άγνωστο πώς) και μετακομίζει. Κατόπιν, η δικαιοσύνη διαπιστώνει ότι η μετακόμιση είναι παράνομη, αλλά αν αύριο το πρωί κλείσει ο σταθμός, χαμένοι θα βγουν οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών.

Η θέση της δημοτικής αρχής είναι γνωστή για το θέμα: μόλις οριστικοποιηθεί το Ρυθμιστικό σχέδιο και γίνει νόμος του κράτους, το ΚΤΕΛ θα πρέπει να μετακομίσει από τη σημερινή του θέση। Το θέμα φυσικά είναι πότε θα λήξει η υπόθεση του Ρυθμιστικού, η οποία καθυστερεί επικίνδυνα πλέον έχοντας σπάσει κάθε χρονικό περιθώριο που έδωσαν και οι δύο κυβερνήσεις, νυν και προηγούμενη, αλλά και τι θα γίνει μέχρι τότε, με έναν διάτρητο νομικά σταθμό λεωφορείων να εξυπηρετεί μια ολόκληρη πόλη…

agon


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου