Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Τα ονόματα που «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο

Την μέθοδο της τηλεφωνικής δημοσκόπησης, φαίνεται ότι προκρίνει η Ρηγίλλης, προκειμένου να καταγράψει την τάση της κοινής γνώμης σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου στη συνέχεια να επιλέξει τα πρόσωπα που θα καταρτίσουν τα βουλευτικά ψηφοδέλτια.

Η μέθοδος της τηλεφωνικής δημοσκόπησης δοκιμάστηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, θεωρείται ως η πλέον πετυχημένη διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δημοσκοπήσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο, ώστε να υπάρξει στη συνέχεια ο χρόνος επεξεργασίας των αποτελεσμάτων αλλά και διαβουλεύσεων μεταξύ των στελεχών του κόμματος ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αντώνη Σαμαρά είναι η βαθιά ανανέωση των ψηφοδελτίων, με νέα πρόσωπα που θα εγγυώνται και το νέο που ευαγγελίζεται η Νέα Δημοκρατία.

Επί σειρά υποψήφιοι βουλευτές και αποτυχόντες στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν φέρεται να έχουν καμία τύχη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Για το Νομό Ιωαννίνων τα ονόματα που συζητούνται στη Ρηγίλλης είναι του πρώην πρύτανη Ιωάννη Γεροθανάση, του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Κώστα Κάτσενου, του αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση, του επιχειρηματία Βασίλη Τσαλιαμάνη και του Γρηγόρη Τσιμογιάννη στελέχους επιχειρήσεων, ενώ αρκετά είναι και τα γυναικεία πρόσωπα τα οποία θεωρούνται «πρώτης γραμμής» μεταξύ αυτών η Άννα Ασημακοπούλου, η Ντίνα Τσιώτα, η Μαρία Νάκα και η Μαρία Τσολάκη.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, πέραν του Αντώνη Μπέζα, τα ονόματα που ακούγονται είναι του δασολόγου Κώστα Μπέση και του φαρμακοποιού Νίκου Κάτσιου.

Στο Νομό Άρτας, εκτός από τον σημερινό βουλευτή Κώστα Παπασιώζο, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχει εκφράσει μία πλειάδα στελεχών. Μεταξύ αυτών ο Γιώργος Στύλιος, η Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα, ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου, ο πρώην Νομάρχη Γιώργος Παπαβασιλείου. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί ωστόσο να κάνει την έκπληξη με δύο νέα πρόσωπα. Τον επιχειρηματία Χριστόφορο Μίχο και τον Χρήστο Τσιρογιάννη, ο οποίος είχε κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στις περιφερειακές εκλογές, όπου αναδείχθηκε πρώτος, έχασε όμως την έδρα λόγω ασυμβίβαστου.

Δύο νέα πρόσωπα, ακούγονται έντονα για το ψηφοδέλτιο του Νομού Πρέβεζας. Πρόκειται για τον περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Σπυρέλη και τον πολιτικό μηχανικό Στέργιο Γιαννάκη, ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας και έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Πρόκειται όπως σημειώνουν στη Νέα Δημοκρατία, για δυνατά ονόματα, αλλά κυρίως για νέους και πετυχημένους, που μπορούν πράγματι να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στην τοπική πολιτική σκηνή.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου