Δικαστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, εφοριακοί, τραπεζικοί, επιχειρηματίες, αλλά ακόμη και ιερείς και μοναστήρια συμμετείχαν στο κύκλωμα απάτης ...
Ενα απίστευτο κύκλωμα απάτης στο οποίο συμμετέχουν δικαστές, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες ιερείς και μοναστήρια, ερευνά η Εισαγγελία Εφετών.Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν σε απάτες με εικονικές μεταβιβάσεις, ξέπλυμα χρήματος, μεσολαβήσεις για έκδοση δικαστικών αποφάσεων, πλαστά ΑΦΜ, δωρεές μαϊμού σε μοναστήρια, λαθρεμπόριο χρυσού, όπλων και ναρκωτικών και πολλά άλλα.
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος» σε σημερινό της δημοσίευμα η υπό έρευνα οργάνωση, που εμφανιζόταν ως «εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων» με έδρα στο Παλαιό Ψυχικό, βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τον υπερκοριό της ΕΥΠ επί μήνες.
Από το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων συνομιλιών φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστούσαν σε... μίνι παραδικαστικό κύκλωμα, για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων, φυσικά με το αζημίωτο, ενώ αποκαλύπτεται ακόμη ότι έκαναν τηλεφωνήματα για δήθεν τοποθετήσεις βομβών στα δικαστήρια, προκειμένου να αναβάλλονται δίκες στις οποίες δεν τους βόλευαν οι συνθέσεις που δίκαζαν. Εμφανίζονταν μάλιστα ως τρομοκρατική οργάνωση «Φρουροί της Δικαιοσύνης».
Μίλησε ο δικηγόρος
Την υπόθεση αποκάλυψε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου εγκλήματος της Ασφάλειας ένας από τους δικηγόρους που είχε προσλάβει το κύκλωμα, ο οποίος μίλησε για απάτες και εκβιασμούς ιδιοκτητών ακινήτων με... λύτρα απελευθέρωσης πλειστηριασμών, ενώ έχει καταθέσει ότι η υπό έρευνα οργάνωση αναλάμβανε να μεσολαβήσει για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων μέσω επηρεασμού δικαστών επ' αμοιβή!
Ο μάρτυρας, που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας, κατέθεσε ότι προσελήφθη τέλη Ιουλίου του 2009 από τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης - πολιτικό μηχανικό, ο οποίος του παρουσίασε την εταιρεία ως εταιρεία νόμιμης εκμετάλλευσης ακινήτων, αλλά κατά τη συνεργασία τους αντελήφθη ότι επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς.
Στις διαδοχικές καταθέσεις του ο μάρτυρας μίλησε επίσης για «λαθρεμπόριο χρυσού μέσω της Κύπρου, διακίνηση ναρκωτικών και εμπόριο όπλων, τα οποία πραγματοποιούνται πιθανόν με σκάφος που διαθέτει ο αδερφός του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης», ενώ διευκρίνισε ότι «... δραστηριοποιείται και στην προμήθεια, αποθήκευση, μεταφορά και πώληση του χρυσού».
Σύμφωνα με τις καταθέσεις του μάρτυρα, στα... κόλπα της σπείρας εντασσόταν επίσης ο οικονομικός εκβιασμός ιδιοκτητών ακινήτων, όταν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή όταν έχουν παράνομες ερωτικές σχέσεις, τις οποίες φροντίζουν να ανακαλύπτει συνεργάτης τους ιδιωτικός ντετέκτιβ, ενώ μέλη τής υπό έρευνα οργάνωσης φέρονται και τέσσερεις «μπράβοι», εκ των οποίων ο ένας οπλοφορεί, κινούνται με μοτοσικλέτες και προστατεύουν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην 489 σελίδων έκθεση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, «μέσω συνεργατών τους σε τράπεζες ή λογιστικά γραφεία βρίσκουν στοιχεία για επικείμενους πλειστηριασμούς ακινήτων μεγάλης αξίας, από τραπεζικά ιδρύματα και συνάπτουν μακροχρόνιες μισθώσεις (30ετίας) με τον ιδιοκτήτη, ενώ μπλέκουν τον υπερθεματιστή του πλειστηριασμού σε δικαστικές διεκδικήσεις, μέχρι να υποκύψει στον εκβιασμό και να πληρώσει «λύτρα απελευθέρωσης».
Οι 150 εταιρείς μαϊμού
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά... 150 εταιρείες μαϊμού είχαν συστήσει, με άγνωστο αριθμό Ελλήνων και Κυπρίων εμπλεκομένων, ορισμένες από τις οποίες εμφανίζονται να εμπορεύονται χρυσό.
Σε κάποιο σημείο των συνομιλιών, κάποιος αποκαλούμενος «Τζιμ», «Τζιμάρας» και «Τζίμι» φέρεται να λέει στον αρχηγό της οργάνωσης: «Κάνε μου, ρε μ..., τέσσερις εταιρείες να πάρεις κανένα εικοσάρικο, τσάμπα, πεταμένες εκατό εταιρείες έχεις, ρε π...».
Ο αρχηγός εμφανίζεται αρχικά να έχει αντιρρήσεις «μήπως και στραβώσει κάτι...» και καταλήγει «...να σου δώσω τρεις εταιρείες που έχει πεθάνει ο διαχειριστής... Η μία είναι μεσιτική, η άλλη εμπορία χρυσού. Ολες ΕΠΕ. Πολύ παλιές». Και ο Τζιμ: «Μου κάνουν αυτές».
Η απαγωγή Παναγόπουλου
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι η υπό έρευνα οργάνωση βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία τράπεζας με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω Αφρικής, ενώ ο αρχηγός της εμφανίζεται σε συνομιλία να αναλαμβάνει ξέπλυμα χρήματος υπό τον όρο να μην είναι από λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου (!).
Αποκαλεί την Ελλάδα «το καλύτερο πλυντήριο στο θέμα των εταιρειών», ενώ όταν ο συνομιλητής του λέει «μιλάμε για τέσσερα εκατομμύρια» ο αρχηγός απαντάει: «...να τα βλέπουμε ... και ας είναι και από ληστεία της Ισπανίας, δεν μας πειράζει, αρκεί να μην είναι από την Ελλάδα, να μην είναι του... ξέρεις ποιανού, του Παναγόπουλου» και καταλήγει: «Και αυτά δηλαδή δεν μας πειράζει, ας τα βρίσκαμε και δεν πειράζει»...
Πλαστές λίρες
Και χρυσές λίρες στο... μενού της σπείρας: Κάποιος τηλεφωνεί στον αρχηγό: «Εχω έναν δικηγόρο. Ακούς; Που έπιασε τρεισήμισι χιλιάδες χρυσές λίρες. Και θέλει να τις αλλάξει. Ωραία; Αυτός μας τις δίνει με εκατόν τριάντα. Παρακολούθα. Ητανε πλαστές, ήτανε κλεμμένες ή κάτι άλλο».
Αρχηγός: «Είναι το μόνο σίγουρο ότι δεν είναι κανονικές, το μόνο σίγουρο. Κλεμμένες, πλαστές μπορεί να 'ναι, ροπαλιές μπορεί να φάμε, τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει περίπτωση, θα τις πιάσω, θα καταλάβω αμέσως αν είναι πραγματικές... Οι συναλλαγές γίνονται πενήντα-πενήντα...».
Τα χρυσά ΑΦΜ!
Φλέβα... χρυσού είχαν χτυπήσει οι φερόμενοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσω συνεργατών τους που εργάζονταν σε διάφορες τράπεζες και ΔΟΥ, καθώς τους έδιναν πληροφορίες με στοιχεία ατόμων που δεν είχαν χρέη και δεν ήταν γραμμένοι στην «μπλακ λιστ» του «Τειρεσία».
Στη συνέχεια εξέδιδαν ακάλυπτες επιταγές επ' ονόματι και εν αγνοία τους, τις οποίες οπισθογραφούσαν, προκειμένου να εισπράττουν τα αντίστοιχα ποσά.
Αρχηγός: «Δώσ' μου μία, μία ένα ΑΦΜ της στην τύχη, δώσ' μου από Μ.Χ.Π. και βγαίνει η άδειά σου και εντάξει είναι... Ε, πάλι αυτουνού; Κόψε τις μ... Ενα όνομα στην τύχη βρες από κει πέρα και δώσ' μου ένα ΑΦΜ»...
Τα... ορφανά της εξομολόγησης
«Ορφανά» ακίνητα, που προέρχονταν από κληρονομιές, ψάχνουν οι εμπλεκόμενοι μέσω της... εξομολόγησης σε παπάδες:
Αρχηγός: «... Αυτοί που ξέρουν αυτά τα πράγματα είναι οι παπάδες, που πάνε και εξομολογούνται οι γέροι και τους λένε ότι έχουμε τόσα ακίνητα και θα τα αφήσω στο... στη... και θα τα αφήσω εκεί... Και άμα έχεις συμβολαιογράφο, ποιος θα σε κουνήσει, να πούμε, θα 'ρθει η συμβολαιογράφος και θα σου πει ήρθε και το πούλησε τώρα, τι μας λέτε... Θέλουμε να μην έχουμε αντιδικία. Υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, άμα έχεις παπάδες φίλους, πάνε και εξομολογούνται διάφορες γριές..., είναι μια γριά, σου λέω, στον Πειραιά...».
Οι πίνακες και το... μπατσόνι!
Πίνακες ζωγραφικής που βρίσκονται στη βίλα εφοπλιστή ο οποίος τους έχει αφήσει κληρονομιά στην Εκκλησία είχαν βάλει στο μάτι...
Ο αρχηγός μιλάει με συνεργάτη του και λένε ότι θα προσπαθήσουν να μάθουν «από το μπατσόνι της περιοχής» εάν είναι συνδεδεμένος ο συναγερμός στη βίλα με το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετεί...
Αρχηγός: «E, το βράδυ ίσως να πάω να πιω με τον φίλο μου, εδώ, το μπατσόνι της περιοχής, και επί τη ευκαιρία να τον ρωτήσω αν έχει, αν έχουν συνδεθεί το τμήμα τους, γιατί θα πάω στο τμήμα μάλλον, γιατί εκεί θα 'ναι βάρδια αυτός. Να μάθω αν είναι συνδεδεμένο εκείνο το σπίτι με αυτό».
Το κόλπο με τα μοναστήρια
Από συνομιλίες των φερομένων ως μέλη της συμμορίας που καταγράφονται στην έκθεση της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι στα κόλπα με τα ακίνητα είχαν βάλει και... μοναστήρια:
Aρχηγός: ...εάν ένα ακίνητο το οποίο είναι προσημειωμένο κατασχεμένο το κάνουμε δωρεά στο μοναστήρι, ναι, η περιουσία του μοναστηριού δεν κατάσχεται ούτε πλειστηριάζεται, άρα αυτά εκεί είναι πλέον στους ανθρώπους τους δικούς μας, δεν θα τα πάρει κανένας και, από την άλλη μεριά, εμείς είμαστε εφ' όρου ζωής, τα εκμεταλλευόμαστε, γιατί έχουμε κάνει και τα μισθωτήριά μας.
Ε, τους το λέμε, σας τα κάνουμε μεν δωρεά, σας τα χαρίζουμε, αλλά εμείς θα τα εκμεταλλευόμαστε με τα άλλα τα μισθωτήρια, αυτοί δεν τους νοιάζει, δεν έχουμε πρόβλημα και γλιτώνουμε...
Στη συνέχεια, σε άλλη συνομιλία του με τον ιερωμένο, που φέρεται ως μέλος της οργάνωσης, ο φερόμενος ως αρχηγός κάνει λόγο για ένα κόλπο... σατανικό:
«Μοναστήρια δικά μας, καταδικά μας έχουμε έτσι;»
-Nαι.
«Σκέφτηκα κάτι σατανικό... ο Στ... έχει ένα ξενοδοχείο, το οποίο έχει προσημείωση είκοσι πέντε εκατομύρια ευρώ και κάνει τριάντα.
Λοιπόν, εάν το κάνω δωρεά σε ένα μοναστήρι, ε γίνεται πρόγραμμα πλειστηριασμού σε μοναστήρι για κατάσχεση;»
-Οχι.
«Το ξέρεις εσύ αυτό;
-Ναι.
«Ε, τότε φίλε, όλα τα πλειστη..., όλα τα προσημειωμένα και τα λοιπά, θα τα κάνουμε δωρεά σε μοναστήρι και θα τα εκμεταλλευόμαστε εμείς. Γιατί, έτσι και αλλιώς, θα τα χάσουνε που θα τα χάσουνε... Ακου να δεις τι πατέντα θα κάνουμε. Βρες μοναστήρια να τους δίνουμε».
Και ο ιερωμένος του απαντάει: «Eχουμε αυτά τα δικά μας, του Ε...».
Διευκολύνσεις σε κατηγορούμενους
Ο «θίασος» και ο «χοντρός»...
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνομιλίες των μελών της υπό έρευνα εγκληματικής οργάνωσης, είτε μεταξύ τους είτε με άλλα πρόσωπα, όπου αναφέρονται σε δικαστικές υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη και σε ονόματα δικαστικών, που θα τις δικάσουν, ορισμένους εκ των οποίων τους αποκαλούν «θίασο»...
Μία από τις υποθέσεις αφορά ιερέα σε νησί των Κυκλάδων, τον οποίο στις συνομιλίες αποκαλούν «χοντρό», που δικάζεται μαζί με έναν διάκο στο Τριμελές Κακουργημάτων για κλοπή εικόνας και ...όπως λένε- «λογικά θα φάει κοντά στα ισόβια».
Ακούγεται, μάλιστα, να λένε στις συνομιλίες ότι ο κατηγορούμενος ιερέας πούλαγε εικόνες σε δύο επιχειρηματίες (αναφέρονται τα ονόματά τους), ο ένας εκ των οποίων φέρεται ως ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.
Ο φερόμενος ως αρχηγός ζητάει από συνεργάτη του να προσεγγίσει τον κατηγορούμενο ιερέα και να του μεταφέρει ότι «αυτός που αποφασίζει, προφανώς για το αποτέλεσμα της δίκης, είναι ''δικός μας άνθρωπος'', ότι μπορούν να του εξασφαλίσουν την αθώωσή του, αλλά πρέπει να του πούνε τι θα ''κοστίσει το παλτό''»...
Ο αρχηγός κοστολογεί την εκδούλευση στις 70.000 ευρώ και συμφωνεί να κρατήσει τις 10.000 ο ίδιος και τις 60.000 να τις στείλει «επάνω», για να τα δώσουν στους «ανθρώπους», ενώ συνομιλεί με γυναίκα από το νησί, που εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής και της λέει ότι «...αυτές οι δουλειές γίνονται μόνο με ανθρώπους που γνωρίζεις καλά και ότι θα πάρει προμήθεια για τη διαμεσολάβησή της, αφού όποιος έχει τη γνωριμία παίρνει και μεροκάματο»...
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου