Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Προ των πυλών της Βεγγάζης οι δυνάμεις του Καντάφι

Όλες οι επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα διακόπηκαν στη Βεγγάζη, προπύργιο της λαϊκής εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη, την ώρα που οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι προελαύνουν κατά της πόλης.

Οι υπηρεσίες των εταιρειών Libyana και Al Madar δεν λειτουργούν πλέον, αλλά κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε θα διαρκέσει η διακοπή αυτή.

Σήμερα, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εξακολουθούν ακάθεκτες την προέλασή τους κατά μήκους της παραλιακής ζώνης, απωθώντας τους αντικαθεστωτικούς με συνεχείς βομβαρδισμούς από αέρος και με όλμους και πυραύλους.

Δεκάδες λίβυοι αντικαθεστωτικοί υποχωρούν και από τη Μπρέγκα έπειτα από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος στα περίχωρα της πόλης στα ανατολικά της χώρας, μεταδίδουν ξένοι δημοσιογράφοι.

Οι πιστές δυνάμεις στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι έχουν καταλάβει την κοινότητα αλ Μπίσερ, ανάμεσα στις πόλεις Αλ Ουκάιλα και Μπρέγκα και προελαύνουν πλέον προς την πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 80 χλμ δυτικά της Ατζνταμπίγια, τονίζουν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Οι δυνάμεις τους που φρουρούσαν την Μπρέγκα εγκατέλειψαν την πόλη με οχήματα που κατευθύνονται στην Ατζνταμπίγια, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο. Χθες οι αντικαθεστωτικοί είχαν εγκαταλείψει την Αλ Ουκάιλα, η οποία έπεσε στα χέρια των δυνάμεων του Καντάφι.

O Αραβικός Σύνδεσμος καλεί για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου