Διαρκές σκάνδαλο αποτελεί η περίπτωση της Express Service, που έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα", καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει τεράστιες οφειλές και στα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Newscode. Και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας μπορεί να καταγγέλλει τον κ. Ραπτόπουλο για ασφαλιστικές οφειλές των δύο εταιρειών του προς το ΙΚΑ ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτουμε καθώς ο επιχειρηματίας έχει τρεις εταιρίες με τρία διαφορετικά ΑΦΜ.
Και οι τρεις εταιρίες φαίνεται να ασκούν επί χρόνια το σπορ της εισφοροδιαφυγής αλλά και της φοροδιαφυγής. Με την ανοχή των κυβερνώντων φυσικά…
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τέλη του 2009, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το Newscode, προκύπτει ότι είχαν συνολικές οφειλές που άγγιζαν τα 110 εκατ. ευρώ.
Συνολικές οφειλές 110 εκατ. ευρώ
Ειδικότερα η εταιρία Express Service AE με ΑΦΜ 094448015 είχε οφειλή για την περίοδο 1999-2008 14,426 εκατ. Ευρώ, η I. Ραπτόπουλος του Παναγιώτη με ΑΦΜ 019230339 από 1/11/1999 οφειλές 37,244 εκατ. Ευρώ και η Express Service AE με ΑΦΜ 094061970 οφειλές περίπου 57,5 εκ Ευρώ.
Σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το Newscode.gr, μόνο μέχρι το Φεβρουάριο του 1999 η εισφοροδιαφυγή και τα πρόστιμα της Expess Service ΑΕ με ΑΦΜ 094061970 ήταν 43,44 εκατ. Ευρώ. Μάλιστα είχε δοθεί εντολή για κατάσχεση εις χείρας τρίτου.
Παρ όλα αυτά οι εταιρίες του κ. Ραπτόπουλου έφταναν να υπογράφουν συμβάσεις με εταιρίες που ελέγχονται από το δημόσιο και να εισπράττουν κανονικά μέχρι πρόσφατα. Και φαίνεται ότι δεν υπήρχαν σε όλες τις υποθέσεις οι ψευδείς βεβαιώσεις για τις οποίες κατηγορούνται υπάλληλοι του ΙΚΑ και ο κ. Ραπτόπουλος για ηθική αυτουργία.
Έκθετος ο Παπακωνσταντίνου
Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά δεν πτόησαν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος, την ίδια στιγμή που εξαγγέλλει πάταξη της φοροδιαφυγής, αποφάσισε να επιστρέψει ΦΠΑ ο οποίος δεν είχε μάλιστα αποδοθεί παρά το γεγονός ότι είχε παρακρατηθεί.
Αυτό αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, φέροντας στη δημοσιότητα έγγραφο που συνέταξε η Α' Εφορία Καλλιθέας τον περασμένο Σεπτέμβριο, και από το οποίο προκύπτει ότι ο επιχειρηματίας όχι μόνο δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 13 εκατ. ευρώ που είχε εισπράξει από τους πελάτες του, αλλά διεκδίκησε μάλιστα το ποσό αυτό από το Δημόσιο. Ως επιχείρημα προέβαλε, μέσω δικηγόρων του, απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την οποία απαγορεύεται να χρεώνεται ΦΠΑ στα τιμολόγια για υπηρεσίες οδικής βοήθειας.
Επίσης άλλα 14 εκατ. ευρώ απαίτηση προέβαλε μέσω του διαπεριφερειακού ελεγκτικού κέντρο Θεσσαλονίκης όπου υποτίθεται ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Ο Υπουργός Οικονομικών πλέον περιέρχεται σε δυσχερή θέση δεδομένου ότι στην ανακοίνωσή του με την οποία δικαιολογούσε την άρση της δέσμευσης του 50% των καταθέσεων του επιχειρηματία, υποστήριζε ότι προέβη στην ενέργεια αυτή γιατί η εταιρεία είχε αξιώσεις για επιστροφή ΦΠΑ ύψους 27 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου