Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το ΠΑΜΕ… πήγε Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αιφνίδια κατάληψη κατά την άφιξη Μαγκριώτη

Στην κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –πρώην Περιφέρεια- προχώρησαν μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου να αποτρέψουν την σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.

Η κίνησή τους αυτή, αιφνιδίασε την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, καθώς δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο, αλλά δεν ακύρωσε την σύσκεψη η οποία μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν κρίνεται ως άστοχη και άσκοπη, που προκάλεσε μόνο ταλαιπωρία σε δεκάδες εκπροσώπους φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης που είχαν έρθει από όλη την Ήπειρο.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, αρκετοί φοιτητές και ελάχιστοι πρώην συμβασιούχοι της ΑΔΕΙ, έφτασαν στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης λίγα λεπτά πριν τις δώδεκα. Έκλεισαν την είσοδο του κτιρίου και με πανό και συνθήματα διαμαρτύρονταν για το σύνολο των μέτρων της Κυβέρνησης. Όταν έφτασαν δεν υπήρχε στο κτίριο ούτε ένας αστυνομικός. Στην συνέχεια κινήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, αλλά ήταν πια αργά.

Ο Υφυπουργός και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους από την αιφνίδια κατάληψη και από την αδράνεια της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

Ο κ. Μαγκριώτης συνομίλησε με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν ως ανεπιθύμητο στην περιοχή.

Το γεγονός ότι η σύσκεψη είχε ως βασικό αντικείμενο την επανέναρξη μεγάλων έργων στο Νομό Ιωαννίνων και την Ήπειρο, όπως το αεροδρόμιο και η Ιόνια Οδός, που πρακτικά σημαίνει θέσεις εργασίας, ουδόλως φάνηκε να απασχολεί τους πρωτεργάτες της κινητοποίησης αυτής.

Ούτε φυσικά τους...συγκίνησε το γεγονός ότι για την σύσκεψη είχαν έρθει στα Γιάννινα δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ήπειρο, οι οποίοι περίμεναν με αγωνία να θέσουν αιτήματα στον Υφυπουργό και να πάρουν απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου