Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Παπανδρέου: "Επέστρεψα νικητής" - Σαμαράς: "Το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας είσαι εσύ!"


Να πείσει οτι επέστρεψε νικητής από τις Βρυξέλλες επιχείρησε στην Βουλή ο πρωθυπουργός στην συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρηχγών που προκάλεσε ο ίδιος. Ο Ανώνης Σαμαράς απάντησε σε υψηλούς τόνους ενώ τώρα είναι σε εξέλιξη οι δευτερολογίες τους.

"Ήταν μια δύσκολη και διαπραγμάτευση. Αυτά όμως που σας είχαμε πει ότι θα προσπαθούσαμε τα πετύχαμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, ενημερώνοντας σήμερα τη Βουλή για τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι και μετά την άτυπη σύνοδο η Ελλάδα έχει πολλά μπροστά της να κάνει.

"Η λύση είναι στα χέρια όλων μας. Με τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε ξεκινήσει και άλλες που έχουμε ακόμη μπροστά μας να κάνουμε. Οι αλλαγές αυτές θα θίξουν προνόμια και παλιά κατεστημένα. Θα σπάσουν αντιλήψεις και πρακτικές", ανέφερε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει δημιουργικές προτάσεις για να "δώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα χωρίς χρέη".

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τη κυβέρνηση ότι οι ίδιοι είναι το πρόβλημα της οικονομίας της χώρας, ότι μόνη λύση είναι η αλλαγή των όρων του μνημονίου και η στροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πανηγυρίζει γιατί όλα αυτά τα οποία κερδήθηκαν και τα οποία σαφώς συνιστούν μία ανακούφιση είχαν προαποφασιστεί από νωρίτερα.

Αντιθέτως πρόσθεσε με την ακολουθούμενη πολιτική ανοίγει ο δρόμος για αλλεπάλληλα νέα μνημόνια, ώστε να συνεχιστεί η εξάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου