Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ακάλυπτοι 154.000 οδηγοί λόγω λουκέτου στην “Ευρωπαϊκή Πρόνοια”

Άλλη μια ασφαλιστική εταιρεία έβαλε λουκέτο λόγω έλλειψης κεφαλαίων, αφήνοντας ακάλυπτους 154.000 οδηγούς.

Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Πρόνοια ΑΕΓΑ, της οποίας την άδεια λειτουργίας ανέστειλε χθες οριστικά η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ζηµιών στην Ελλάδα από το 1995 και κυρίως στον κλάδο αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, ενώ διέθετε σύµφωνα µε πληροφορίες χαρτοφυλάκιο 154.000 συµβολαίων αστικής ευθύνης αυτοκίνητων, αριθµός που αντιπροσωπεύει περίπου το 2% της συνολικής αγοράς.

Η αρµόδια υπηρεσία της Τράπεζας της Ελλάδος διενήργησε ελέγχους στα οικονοµικά της εταιρείας, η οποία από τον Φεβρουάριο του 2011 τελούσε υπό καθεστώς δέσµευσης του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων. Στο χρονικό διάστηµα που µεσολάβησε, η εταιρεία δεν µπόρεσε να εξασφαλίσει τα αναγκαία κεφάλαια µε αποτέλεσµα να µην εγκριθεί το σχέδιο ανασυγκρότησής της και να αποφασιστεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι κάτοχοι ασφαλιστηρίων συµβολαίων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία οχηµάτων (υλική ζηµιά και σωµατική βλάβη τρίτου, µόνο) έχουν κάλυψη για 30 ηµέρες από το Επικουρικό Κεφάλαιο, ενώ µετά την παρέλευση του διαστήµατος αυτού οφείλουν να ασφαλιστούν σε κάποια άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Σε περίπτωση που προκαλέσουν ατύχηµα εντός του διαστήµατος των 30 ηµερών, ο παθών θα αποζηµιωθεί από το Επικουρικό Κεφάλαιο, ενώ το µέρος των ασφαλίστρων που έχει καταβληθεί για το χρονικό διάστηµα από την ηµεροµηνία ανάκλησης έως τη λήξη ισχύος του ασφαλιστηρίου επιστρέφεται στους ασφαλισµένους από τον εκκαθαριστή µετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά ασφαλιστήρια των υπόλοιπων κλάδων ζηµιών, σε 30 ηµέρες λύονται αυτοδικαίως, ενώ όσοι πελάτες έχουν απαιτήσεις από τους λοιπούς κλάδους ζηµιών και από τα καταβληθέντα –µη δεδουλευµένα ασφάλιστρα– θα πρέπει να απευθύνονται στον εκκαθαριστή της εταιρείας.

Πάντως πολλές είναι ακόμη οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενισχύοντας τις φήμες για κλείσιμό τους।

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου