Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Φοβούνται "μιμητισμό" στις αυτοκτονίες!

Διαστάσεις… μεταδοτικής νόσου τείνει να πάρει στην Κρήτη το φαινόμενο των αυτοκτονιών, ενώ αστυνομικοί και ψυχολόγοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο «μιμητισμού».
Τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί τέσσερις αυτοκτονίες. Στις τρεις περιπτώσεις που αφορούν ενήλικες, ο βασικός λόγος της αυτοχειρίας φέρεται να ήταν τα χρέη, η ανεργία σε συνδυασμό με προσωπικά...

και οικογενειακά προβλήματα। Εξαίρεση αποτελεί η αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή από το Ρέθυμνο, η οποία σε κάθε περίπτωση ήταν σοκ για την τοπική κοινωνία.
Η τελευταία αυτοκτονία αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα στην οδό Ελευθέρνης, στα Καμίνια του Ηρακλείου.
Είναι ανατριχιαστικό ότι ο αυτόχειρας, ένας 49χρονος από την Σητεία, απαγχονίστηκε μπροστά στα μάτια του πεντάχρονου γιου του, ο οποίος υπέστη ισχυρό σοκ. Το παιδί άρχισε να ουρλιάζει όταν αντίκρισε τον πατέρα του να αιωρείται και κλαίγοντας βγήκε στο δρόμο.
Η κακή κατάσταση του αγοριού κινητοποίησε τους γείτονες, οι οποίοι έσπευσαν στο σπίτι – στον πρώτο όροφο του αριθμού 6 της οδού Ελευθέρνης- για να δουν τί είχε συμβεί, οπότε και αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα.
Ο 49χρονος είχε απαγχονιστεί με ένα καλώδιο το οποίο είχε δέσει στο πατάρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του, που κατάγεται από την Αρμενία, πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα στο χώρο της εργασίας της.
Ο άτυχος άνδρας στο παρελθόν ήταν ψαράς, ενώ δούλευε και στις οικοδομές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανεργία σε συνδυασμό με κάποιο σοβαρό προσωπικό ζήτημα που τον απασχολούσε, τον οδήγησαν στην απόφαση της αυτοχειρίας.

Μπαράζ αυτοκτονιών

Οι τρεις τελευταίες αυτοκτονίες στο Ηράκλειο, έχουν ένα κοινό παρανομαστή: την αγχόνη, που σύμφωνα και με τα στατιστικά είναι η προσφιλέστερη μέθοδος για τους άνδρες αυτόχειρες.
Το μπαράζ των τελευταίων αυτοκτονιών στο Ηράκλειο, ξεκίνησε με την αυτοχειρία του επιχειρηματία Γιάννη Μεστροπιάν, που βρέθηκε στα μέσα της προηγουμένης εβδομάδας απαγχονισμένος στην αποθήκη του καταστήματος του, στη Λαχαναγορά του Ηρακλείου.
Ακολούθησε ένας 55χρονος εργολάβος από το Ζαρό, που επίσης απαγχονίστηκε στο σπίτι του. Και στην προκειμένη περίπτωση τα οικονομικά, δεν ήταν τα κυρίαρχα προβλήματα, που αντιμετώπιζε ο αυτόχειρας.
Στο μεταξύ το πρωί της περασμένης Παρασκευής σημειώθηκε μια ακόμα αυτοκτονία, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο. Το θύμα μόλις 15 ετών, από τα Απλαδιανά Μυλοποτάμου, έβαλε τέρμα στη ζωή του με όπλο, στο μετόχι της οικογένειας του, στα Χελιανά.




http://heraklion1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου