Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στο αντάρτικο κατά του μνημονίου η λαϊκή δεξιά

Στο…αντάρτικο έχουν βγει τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στην ομάδα της «λαϊκής δεξιάς», προκαλώντας εκνευρισμό και δυσφορία στους μετριοπαθείς και φιλελεύθερους της Κ.Ο. Μετά το αντιμνημονιακό γλέντι που έγινε πριν τα Χριστούγεννα με αντιμνημονιακούς πύρινους λόγους σε ταβέρνα, το προσεχές Σάββατο, μια…άλλη υποομάδα της λαϊκής δεξιάς ετοιμάζει νέα εμφάνιση, στις επτά το απόγευμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ...


Η ηγεσία του κόμματος παρακολουθεί με προσοχή της κινήσεις που γίνονται και τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται, αλλά δεν έχει σκοπό να της σταματήσει, καθώς επικρατεί η άποψη: «Δεν είναι κακό να υπάρχουν στελέχη με αντιμνημονιακή ρητορική που θα εκφράζουν την κοινωνία που έχει την ίδια θέση».

Οι σκληροί αντιμνημονιακοί έχουν…ζωθεί τ' άρματα και συνεχίζουν τον πόλεμο κατά του μνημονίου, την ίδια στιγμή που το κόμμα τους και ο πρόεδρός τους κ. Αντ. Σαμαράς στηρίζουν την κυβέρνηση.

Στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που συμμετέχουν στην αποκαλούμενη «Δημοκρατική Αντιμνημονιακή Πρωτοβουλία», διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Από τα Ιμια, στο ΔΝΤ», με αφορμή την συμπλήρωση 16 χρόνων από τα γεγονότα στα 'Ιμια, στις 31 Ιανουαρίου 1996.

Στην εκδήλωση, που γίνεται, υπό τη σκιά και των κινήσεων του μέλους της Ν.Δ. κ. Π. Καμμένου, να συγκροτήσει ένα νέο αντιμνημονιακό πολιτικό φορέα, θα μιλήσουν ο δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος (ακραιφνής «αβερωφικός» και υποστηρικτής του κ. Σαμαρά στην εσωκομματική διαδικασία), ο καθηγητής του Πάντειου, κ. Χρ. Γιαλλουρίδης και ο γιατρός κ. Ν. Βλαχάκος.

Στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν το παρών και να χαιρετίσουν εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής, εκπρόσωποι φορέων, επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων και οργανώσεων που θεωρούνται πολέμιοι του μνημονίου, όπως π.χ. η ΔΑΚΕ.

«Η αντίσταση στο μνημονίο είναι ζωτικής σημασίας» λένε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που τονίζουν ότι ανήκουν στη λαϊκή πατριωτική δεξιά. Οι ίδιοι θεωρούν ότι με την συμμετοχή τους «θα αποτίσουνε φόρο τιμής στους πεσόντες των Ιμίων και θα διατρανώσουν», όπως επισημαίνεται στην πρόσκλησή τους, «την απόφαση του Ελληνικού λαού για συνέχιση των αγώνων για την περιφρούρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των κοινωνικών κατακτήσεων, από τη νέα επίθεση που δέχεται η χώρα μας και ο λαός μας».
Τα στελέχη που ανήκουν στην αποκαλούμενη δημοκρατική αντιμνημονιακή πρωτοβουλία, περηφανεύονται ότι η πατριωτική δεξιά είναι «η ραχοκοκαλιά της παράταξης». Οι αντίπαλοί τους τούς αποκαλούν χλευαστικά «τα μπουμπούκια της ΝΔ» και τους θεωρούν αντιευρωπαϊστές με λαϊκοακραία στοιχεία.

Στο οπλοστάσιό της η «λαϊκή δεξιά» βάζει τώρα τελευταία και ισχυρές δόσεις αντιευρωπαϊσμού και ξενοφοβίας και εσχάτως προσεγγίζει τα κοινωνικά στρώματα που οδηγούνται στην περιθωριοποίηση και στην κοινωνική εξαίρεση, όπως οι ανειδίκευτοι άνεργοι, οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι και οι αδικημένοι παντός είδους.

Προπομπός της νέας εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση των συνδικαλιστών της Ν.Δ. την περασμένη Δευτέρα, όπου κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο γραμματέας Συνδικαλιστικού του κόμματος κ. Ι. Μανώλης, άφησε αιχμές για τους «γαλάζιους» υπουργούς που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Την ώρα που ο κ. Σαμαράς, ήταν στον τρίτο όροφο σε σύσκεψη με συνεργάτες του ενόψει του κρίσιμου ταξιδιού στη Μόσχα, στο υπόγειο, ο κ. Μανώλης καθιστούσε σαφές ότι τα στελέχη τη Ν.Δ που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου είναι σε αναντιστοιχία με την βάση του κόμματος.

«Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους δικούς μας υπουργούς διπλά σε υπουργούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» είπε και παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου, του τομεάρχη Απασχόλησης κ. Ν. Νικολόπουλου, κ.α. συμπλήρωσε: «Είμαστε απέναντι στο ΠαΣοΚ και απέναντι στο Μνημόνιο».

Ενδεικτικό της απόστασης της κομματικής βάσης με τους παρόντες βουλευτές και τους πολιτευτές, ήταν ότι για πρώτη φορά τα μεσαία κομματικά στελέχη ούτε τους αγκάλιαζαν ούτε τους χειροκροτούσαν σε κάθε λέξη τους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Η ψυχολογική απόσταση είναι εμφανής και στην Κ.Ο. και αποτυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Από τη μια βουλευτές της «λαϊκής δεξιάς» που επέλεξαν να απέχουν και από την άλλη, οι μετριοπαθείς και φιλελεύθεροι που θεωρούν ότι με τα όσα πράττουν οι πρώτοι υπονομεύουν την υπεύθυνη στάση του κόμματος.

Εξάλλου, το είπε σαφώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης για την εικόνα που επικρατεί στη ΝΔ: «Θλίψη και μόνο θλίψη προκαλούν τα ''αστεία'' που ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής, ότι πρόκειται για δυο Κ.Ο., που η μία αντιμάχεται την άλλη».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου