Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δεν ήταν μόνος ο μακελάρης της Νορβηγίας - «Ήθελα να σώσω τη χώρα από τους μουσουλμάνους» είπε στο δικαστή – «Σε θέλουμε νεκρό» του φώναζε το πλήθος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στο δικαστήριο του Όσλο όπου το μεσημέρι της Δευτέρας μεταφέρθηκε για να απολογηθεί ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που την περασμένη Παρασκευή αιματοκύλισε τη Νορβηγία και έστειλε στο θάνατο 76 αθώους, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό

Ο 32χρονος δράστης έφτασε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στο δικαστήριο στις 14:46 (ώρα Ελλάδας). Μόλις έγινε αντιληπτός από το πλήθος που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί στο δικαστήριο, ο μακελάρης αποδοκιμάστηκε έντονα. «Πρόδωσες την πατρίδα σου» και «καταραμένε προδότη» του φώναζε το πλήθος, ενώ χτυπούσαν και το αυτοκίνητο που -πιστεύεται- ότι τον μετέφερε.

«Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό», δήλωσε ο ένας από τους τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που χτυπούσαν το αυτοκίνητο!
Η ακροαματική διαδικασία κράτησε λιγότερο από μια ώρα και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, παρά το αίτημα που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο κατηγορούμενος. Ο Μπρέιβικ ήταν ήρεμος και άρχισε να διαβάσει από το μανιφέστο του μέχρι τη στιγμή που ο δικαστής τον διέκοψε.

Η απόφαση του δικαστή Κιμ Χέγκερ ήταν να μείνει στη φυλακή ο Μπρέιβικ οκτώ εβδομάδες, ικανοποιώντας το αίτημα της εισαγγελίας να διπλασιαστεί ο συνηθισμένος χρόνος προφυλάκισης. Έως τις 22 Αυγούστου, ο Μπρέιβικ θα είναι στην απομόνωση, χωρίς να επιτρέπεται να έχει επισκέψεις (εξαιρείται ο δικηγόρος του) ούτε να λαμβάνει γράμματα ή να διαβάζει εφημερίδες. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο χρόνος κράτησής του να παραταθεί, ενώ η δίκη του μπορεί να γίνει και σε ένα χρόνο από τώρα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο δικαστής ανακοίνωσε πως ο 32χρονος κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις.
Ο δικαστής αρνήθηκε στον Μπρέιβικ να κάνει δημόσια δήλωση, στην οποία ήθελε να δημοσιοποιήσει τις αντί-μουσουλμανικές θέσεις του και να καλέσει σε επανάσταση, μετέδωσε το Associated Press.

Ο δικαστής Κιμ Χέγκερ, ανακοίνωσε τις αποφάσεις του και ενημέρωσε για την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε. Ο Μπρέιβικ δήλωσε αθώος και υποστήριξε πως έκανε ό,τι έκανε γιατί ήθελε να σώσει τη Νορβηγία και τη δυτική Ευρώπη για τον «πολιτιστικό μαρξισμό».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου