Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΕΒ: ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ 13ου-14ου

Να παγώσει ο κατώτατος μισθός «για όσο διαρκεί η κρίση» και να διατηρηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός θα προτείνει ο ΣΕΒ στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για το καυτό θέμα των εργασιακών, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Από την πλευρά της, η τρόικα πιέζει την...

κυβέρνηση για σαρωτικές επεμβάσεις στο τοπίο, με κατάργηση των δώρων και παρέμβαση στους μηχανισμούς μεσολάβησης και διαιτησίας.

Ο ΣΕΒ ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Τρίτη πως προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο «χωρίς κόκκινες γραμμές», αλλά με δύο βασικές θέσεις οι οποίες έχουν ως εξής:

«Υπερασπιζόμαστε το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε το δίχτυ προστασίας που προσφέρει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα κατώτατα ημερομίσθια και μισθούς, χωρίς αλλαγές προς τα πάνω ή προς τα κάτω για όσο διαρκεί η κρίση. Έχουμε υπογράψει τη διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού, στο πλαίσιο της τελευταίας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί νωρίς το μεσημέρει της Τετάρτης στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.

Υπενθυμίζεται πως Η ΓΣΕΕ δεν δέχεται καμία παρέμβαση στη σύμβαση, ζητώντας να χορηγηθεί η αύξηση του Ιουλίου (περίπου 2,5%) και να μην περικοπούν 13ος και 14ος μισθός.

Θεωρώντας μάλιστα πως ορισμένες απαιτήσεις της τρόικας άπτονται αρκετά εξειδικευμένων ζητημάτων, η ΓΣΕΕ έχει κάνει για «καταδότες» στην τρόικα -δείχνοντας εργοδοτικές οργανώσεις που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για επίτευξη «κρυφών πόθων» τους.
fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου