Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μείωση 20% στα ενοίκια ζητά ο σύλλογος καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Σκοπέλου

Επιστολή στους ιδιοκτήτες καταστημάτων έστειλε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Σκοπέλου, με την οποία ζητά μείωση στα ενοικία σε ποσοστό 20%. «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, σαν σύλλογος καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος που εκπροσωπεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν άμεση σχέση με καταστήματα όπως εστιατόρια,...
καφετέριες, μπαρ, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, πήραμε σημαντικές αποφάσεις μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε θέματα σημαντικά, που αφορούν την επιβίωση των επιχειρήσεων μας και πολλές φορές των ίδιων των οικογενειών μας.

Η σημερινή κατάσταση της ύφεσης, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι ανεξέλεγκτη. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος και να γυρίσει την πλάτη και πόσο μάλιστα εμείς που έχουμε στην πλάτη μας μία μόνιμη καμπούρα η οποία μας θυμίζει κάθε μέρα πόσα πρέπει να πληρώνουμε για επόμενα χρόνια, ενώ καλά – καλά δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα καθημερινά.
Είναι γνωστά όλα τα βάρη που μας φορτώνουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού αρχικά και η κυβέρνηση της τρικομματικής συνεργασίας. Δεν θέλουμε να γίνουμε αυτή τη στιγμή ούτε γλαφυροί, ούτε ρομαντικοί. Η περίοδος της υπομονής της αναμονής, της ανεκτικότητας έλαβε τέλος. Δεν είναι θέμα να ζητήσουμε ευγενικά κάτι από όλους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που νοικιάζουν.
Είναι ανάγκη να απαιτήσουμε μείωση των ενοικίων στο νόμιμο ποσοστό του 20%, έτσι όπως το αποφασίσαμε ομόφωνα στη συνέλευση. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι σαν μια ανάσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Ζητάμε η αντίδραση των ιδιοκτητών να είναι θετική και ανοιχτή για κάθε συζήτηση και όχι αδιάφορη. Κάποιοι συνάδελφοι το έχουν καταφέρει.»
tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου