Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Και ποιούς δεν είχε δανείσει η Καμόρα της Θεσσαλονίκης - Πως τους "συνέτιζαν" - Ανοίγουν οι φάκελοι για άλλες 2 αυτοκτονίες

Από που ν' αρχίσει κανείς να περιγράφει την δράση των μελών της Μαφίας της Θεσσαλονίκης. 'Αλλωστε η δικογραφία των 15.000 σελίδων κρύβει σε κάθε σελίδα "μαργαριτάρια".
Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει καταφέρει να συνδέσει την αυτοκτονία του επχιειρηματία Λ.Μαριόλη, ο οποίος είχε δανειστεί από το κύκλωμα 650.000 ευρώ και δεχόταν αφόρητες πιέσεις από το κύκλωμα για να εξοφλήσει...
τα χρέη του.
Εκείνο που τους αναστάτωσε ήταν όταν έμαθε ότι άφησε σημείωμα λίγο πριν πέσει στο κενό. Η αστυνομία τότε που είχε αρχίσει ήδη τις έρευνες με άκρα μυστικότητα διέρρευσε ότι υπήρχαν ονόματα στο σημείωμα για να τους κάνει να "τσιμπήσουν".
Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η αυτοκτονία του 46χρονου Ευριπίδη Φιλιππίδη ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο εξοχικό των γονιών του στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει λίγο πριν συναντήσει μέλος της Μαφίας στο Μακεδονία Παλλάς για να συζητήσουν για ένα μεγάλο χρέος του.
Λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, τα μέλη του τοκογλυφικού κυκλώματος τον εκβίαζαν και απειλούσαν την ζωή του.
Επίσης, με την αδίστακτη συμμορία σχετίζεται η απόπειρα αυτοκτονίας 53χρονου επιχειρηματία ο οποίος βούτηξε στο κενό από τον 4ο όροφο οικοδομής. Είχε δανειστεί άγνωστο χρηματικό ποσό από τον εγκέφαλο της 2ης οργάνωσης και δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις του.

Η ατελείωτη λίστα με εκείνους που δανείστηκαν και πλήρωσαν διπλά και τριπλά!

 Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ,  ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ντέμης Νικολαϊδης δανείστηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Μελέτη ποσό 350.000 ευρώ δίνοντας 51.800 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλαίου. Το αρχικό μηνιαίο επιτόκιο ήταν 10%. Λόγω της συνέπειας του Νικολαϊδη, το επιτόκιο έπεσε! στο 6,5% Συνολικά ο Νικολαϊδης για το ποσό των 350.000 ευρώ επέστρεψε 620.000! Δηλαδή δανείστηκε με επιτόκιο 120% το χρόνο!

23/05/2011: Ο Ι.Δ. κάτοικος Μελισσοχωρίου κατέθεσε στην αστυνομία ότι δανείστηκε το 2009 30.000 ευρώ από τον Μάρκο Καραμπέρη με επιτοκιο 5% το μήνα! Για να δανειστεί αυτά τα χρήματα ο Καραμπάρης τον εξανάγκαζε να δίνει ως εγγυήσεις επιταγές πελατών από την επιχείρηση που διατηρούσε. Τον υποχρέωσε μάλιστα να υπογράψει συμφωνητικό στο οποίο φαινόταν ότι είχε δανειστεί άτοκα!
Μέσα σε 2 μήνες επέστρεψε 40.000 ευρώ. Αν καθυστερούσε να δόσει την δόση του Ο Καραμπέρης τον εκβίαζε και τον απειλούσε.

27/05/2011: Ο Γ.Ρ. έμπορος δανείστηκε 5.000 ευρώ με επιτόκιο 10% το μήνα. Επέστρεψε μέσα σε 3 μήνες εμπόρευμα με εμφιαλωμένα κρασιά αξίας 2.500 ευρώ και τρίμηνη επιταγή 6.500 ευρω.
Εδωσε άλλα 6.500 ευρώ και τελικά βρέθηκε να δίνει και εμπόρευμα στον Καραμπέρη αξίας 70.000 ευρώ!

Επίσης, τραπεζικός που θεωρήθηκε υπέυθυνη για την μη έγκριση δανείου στο εξωτερικό, αναγκάστηκε να τους πληρώσει 30.000 ευρώ!

Ξενοδόχος δανείστηκε 348.000 ευρώ και αφού επέστρεψε 210.000 ευρώ ανάγκασαν τα παιδιά του να υπογράψουν συναλλαγματικές 400.000 ευρώ και να προσημειώσουν σπίτι αξίας 900.000 ευρώ!

Η Κ.Λ. κάτοικος Θέρμης, έμπορος, δανείστηκε από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2008 200.000 ευρώ με τόκο 10% μηνιαίως. Οπως ανέφερε για το ποσό αυτό, επέστρεψε 50.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 500.000 ευρω, χωρίς όμως να καταφέρει να αποπληρώσει τους τόκους και το κεφάλαιο. Ετσι, στις αρχές του 2009 το εργοστάσιο σφολιάτας που είχε της το πήραν!

Ξύλο, εκβιασμοί και απειλές

Τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης δεν δίσταζαν να ξυλοκοπούν όσους καθυστερούσαν να αποπληρώνουν τα χρέη τους. Σε μια πε΄ριπτωση, αφού είχαν δείρει το θύμα, το έβγαλαν από το νοσοκομείο όπου νοσηλευτόταν και συνέχισαν να τον εκβιάζουν!

Οι κατηγορούμενοι:

Καραμπέρης Μάρκος, του Θωμά και της Σμαρώς, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.

Λογοθέτης Δημήτριος, του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Μπούρδα Ελένη του Γεωργίου και της Καλλιρόης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Χατζηιγνατιάδης Ιωάννης του Βασιλείου και της Έλλης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Κωνσταντινίδης Ευστράτιος του Κων/νου και της Παναγιώτας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράβαση νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και στ) παράβαση του νόμου περί όπλων.

Γκαλιάνη Μαρία του Πέτρου και της Χρυσάνθης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ' επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση Κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά.

Καραμπέρης Θωμάς του Μάρκου και της Ελένης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Φερέτης Γεώργιος του Αντωνίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) τοκογλυφία κατ' εξακολούθηση

Παπαχατζής Χρήστος του Νικολάου και της Ολυμπίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Ζήνδρος Νικόλαος του Σπυρίδων και της Κυριακής, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.

Καβρακύρης Αθανάσιος του Χρήστου και της Σοφίας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Θεοδώρου Γεώργιος του Ιωάννη και της Ειρήνης Σταυρούλας, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

- Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι και ο παρακάτω αναζητηθείς και μη συλληφθείς λόγω μη εντοπισμού του στα όρια του αυτοφώρου:

Κυριακίδης Γεώργιος του Δημητρίου και της Μαρίας, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, (άρθρα 187 παρ. 1 σ.σ. 385 παρ.1 στοιχ. α και 404 παρ. 3 Π.Κ.).
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου