Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς:«Όχι άλλη ύφεση…»

Επιβεβαιώθηκε η στήριξη των τριών πολιτικών  αρχηγών στην κυβέρνηση κατά την  κοινή συνάντηση  με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου παρά την αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Στην τοποθέτηση που φέρεται να έκανε ο κ. Παπανδρέου ότι "η ΝΔ πρέπει να ξεκαθαρίσει  την στάση της να στηρίξει πιο καθαρά την κυβέρνηση και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί" ο κ. Σαμαράς απάντησε  ότι...
  "δεν υπάρχει συγκυβέρνηση μακράς πνοής τα προβλήματα όπως γνωρίζουν όλοι υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με πηγές  της ΝΔ στην συνάντηση των αρχηγών  έγινε συνολική εκτίμηση για το κρίσιμο θέμα του PSI. Η συνάντηση διήρκεσε πολύ ώρα γιατί εξετάστηκαν σε βάθος όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση.

Στην σύσκεψη ο  κ. Παπαδήμος μοίρασε στους αρχηγούς ένα non paper με θέσεις μεταξύ των οποίων η μείωση των επικουρικών συντάξεων  και η περικοπή στον 13ο και 14ο  μισθό.

Σύμφωνα με τη ΝΔ ο  κ. Σαμαράς αρνήθηκε τις μειώσεις λέγοντας ότι δεν πρέπει να ληφθούν  μέτρα που θα φέρουν νέα ύφεση. Προσθέτουν ότι υποστήριξε ότι θα πρέπει να εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων πριν υπάρξουν τοποθετήσεις των κομμάτων.

Η ΝΔ πάντως διαψεύδει  ότι ζητήθηκε η υπογραφή των πολιτικών  αρχηγών στο κείμενο. Επίσης λένε ότι δεν μπορεί να γίνει νέα σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα αφού θα λείπουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπανδρέου. Δεν αποκλείουν όμως συνάντηση αργότερα. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε ακόμη να μην καταργηθεί το ΙΓΜΕ και η Γραμματεία Βορείου Ελλάδος.

Διαφωνία όμως προέκυψε και για το θέμα του χρόνου των εκλογών που έθεσε ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι “τίποτε δεν έχει αλλάξει από την συμφωνία των αρχηγών και αν αλλάζαμε το πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας τότε θα ήμασταν αναξιόπιστοι και στις μεταξύ μας σχέσεις αλλά και απέναντι στον ελληνικό λαό. Η ΝΔ εκτιμά ότι αν το PSI εξελιχθεί ομαλά όπως υπολογίζεται τότε οι εκλογές μπορούν να γίνουν πριν το Πάσχα. Ο κ. Σαμαράς πάντως αρνήθηκε και την πρόταση του κ. Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος ζήτησε αλλαγή εκλογικού νόμου και καθιέρωση λίστας. Γενικότερα η ΝΔ επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού και απορρίπτει πολιτικές προτάσεις που υπερβαίνουν την αρχική συμφωνία.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου