Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εθνική και Alpha οι σύμβουλοι για την πώληση της «Δωδώνης»

Εθνική και Alpha αποτελούν τον σύμβουλο της Αγροτικής Τράπεζας για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, μετά την προκήρυξη που είχε δοθεί στη δημοσιότητα προ τριμήνου περίπου.
Τα χρονικά περιθώρια για την τύχη της Δωδώνης, στενεύουν καθώς η Αγροτική έχει προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου να πουλήσει τις συμμετοχές της στις αγροτοκτηνοτροφικές και άλλες θυγατρικές της επιχειρήσεις...

Η υποχρέωση απεμπλοκής είναι γνωστή εδώ και μήνες, αυτό όμως που δεν ήταν ευρέως γνωστό μέχρι τώρα και καταγράφεται πλέον στο ενημερωτικό δελτίο της ΑΤΕ προς την επιτροπή κεφαλαιαγοράς είναι το χρονικό τελεσίγραφο της Κομισιόν
Στον ίδιο δελτίο γίνεται αναλυτική αναφορά για την Δωδώνη. Σχετικά λοιπόν με την Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία αναφέρεται ότι επίκειται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών (!) μέσα στους επόμενους μήνες όταν μέχρι πριν από λίγες μέρες η ίδια η διοίκηση της τράπεζα επέμεινε (απαντώντας σε σχετικές επιστολές του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστ. Ροντούλη) να μιλά αόριστα για «απεμπλοκή από την εταιρεία μέσω νόμιμων και διαφανών διαδικασιών».
Πιο αναλυτικά, στο σκέλος του προγράμματος αναδιάρθρωσης και στο κομμάτι που αφορά τις «Αποεπενδύσεις», σημειώνεται ότι «έως την 30η Ιουνίου 2012, η Τράπεζα θα πρέπει να έχει προβεί, βάσει δεσμευτικών συμβάσεων αγοραπωλησίας, σε εκποίηση των ακόλουθων συμμετοχών της:
Α) Πώληση μη χρηματοοικονομικών συμμετοχών: α) Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε, β) Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών Α.Ε, γ)ΣΕΚΑΠ Α.Ε και δ) Δωδώνη Α.Ε.
Β) Πώληση χρηματοοικονομικών συμμετοχών: α) ΑΙΚΒanca Serbia, β) ΑΤΕbank Romania και γ) First Business Bank
Γ) Πώληση λοιπών υφιστάμενων συμμετοχών στις εταιρείες: α) Ελληνικά Πετρέλαια, β) Ελληνικά Χρηματιστήρια, γ) Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, δ) Folli Follie, ε) Τράπεζα Πειραιώς, στ) Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΔΑΠ), και ζ) Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (ΚΑΕ).
Όσον αφορά την «πορεία εκτέλεσης» του συγκεκριμένου σκέλους του προγράμματος, επισημαίνεται ότι «η Τράπεζα ανέθεσε σε συμβούλους και βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού για την πώληση της συμμετοχής στην Ε.Β.Ζ., στην ΕΛ.ΒΙΖ. και στη ΣΕΚΑΠ και προσέλαβε συμβούλους για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης της Δωδώνη Α.Ε. και ΑΤΕ Bank Romania».
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου