Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πολυνομοσχέδιο: Αποσύρθηκαν οι ρυθμίσεις για την πώληση των Αirbus

Στην απόσυρση από το πολυνομοσχέδιο των ρυθμίσεων για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών Airbus και του διακανονισμού των χρεών του Δήμου Ζωγράφου προέβη τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.
Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ σε αυτό προστέθηκε...
και η δέσμευση για ευνοϊκή αντιμετώπιση των τριών τροπολογιών που κατέθεσε η Λούκα Κατσέλη επικεφαλής 43 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Η πρώτη τροπολογία θέτει κανόνες στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, στις οποίες με το πολυνομοσχέδιο ανατίθεται η ενημέρωση οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Με την τροπολογία , οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν να παρέχεται επαρκής προστασία από τον κίνδυνο καταχρήσεων των εισπρακτικών εταιρειών σε βάρος των προσωπικών δεδομένων των οφειλετών.

Η δεύτερη τροπολογία δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον προκύπτει ότι το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το Δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρηματικών απαιτήσεων τους κατά του Δημοσίου.

Με την τρίτη τροπολογία παρέχονται διευκολύνσεις για την αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο και σε εκείνους τους οφειλέτες των οποίων οι οφειλές είναι ενήμερες καθώς μέχρι σήμερα παρέχονται κίνητρα για τη διευκόλυνση των δυνατοτήτων αποπληρωμής των οφειλετών ληξιπρόθεσμων χρεών, με αποτέλεσμα οφειλέτες των οποίων οι οφειλές είναι ενήμερες να έχουν κίνητρο να τις καταστήσουν ληξιπρόθεσμες.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου