Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Βενιζέλος και Νταλάρα στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται  η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά με ένα νέο δεδομένο, καθώς  πριν από λίγη ώρα έφτασαν στο  Μαξίμου – και ενδέχεται στη  συνέχεια να εισέλθουν στην αίθουσα  όπου διεξάγεται η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου – τόσο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF Τσαρλς Νταλάρα, σε μια εξέλιξη που καταδεικνύει...
την κρισιμότητα των στιγμών αλλά και ενδεχομένως το ότι η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκεται προ των πυλών.

Η σύσκεψη είχε ξεκινήσει  νωρίτερα το απόγευμα, λίγο μετά τις 6, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς για  το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των κρίσιμων διαβουλεύσεων που είχε τις τελευταίες ώρες με τον εκπρόσωπο των δανειστών της χώρας. Και μόνο το γεγονός πως μετά από κάποια ώρα εκλήθησαν στο Μαξίμου ο κύριος Νταλάρα και ο υπουργός Οικονομικών καταδεικνύει πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θέλουν να έχουν μια πλήρη εικόνα των τεκταινόμενων από … πρώτο χέρι.

Ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί νωρίτερα με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά (διαβάστε εδώ  το σχετικό ρεπορτάζ) τον οποίο και ενημέρωσε – όπως και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη – για την μέχρι εκείνη την ώρα πορεία των διαπραγματεύσεων που έχει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των ξένων τραπεζών για το κούρεμα του χρέους.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου